Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina
Kaspars Dumpis: Izskatījās, ka olimpiskā Phjončhanas trase mūsu sliecēm ir parocīga

Kamaniņu braucēju treneru bažās neieklausījās

Gadu pirms olimpiskajām spēlēm, pirmo reizi sacensību režīmā izmēģinot Phjončhanas ledus trasi, Latvijas kamaniņu braucējus visvairāk iepriecinājis tehnikas ātrums, kas liecina par pareizu virzienu slieču veidošanā, taču joprojām saglabājies daudz neskaidrību par sarežģīto devīto virāžu, ko nedēļas nogalē notikušajā Pasaules kausa posmā bez kļūdām izbraukt izdevās vien retajam.

"Jau pirmajos treniņos sapratām, ka trase galīgi nav tāda, kāda tā bija oktobrī, kad brāļi [Andris un Juris Šici – aut.] šeit bija uz homologāciju. Tā ir stipri izmainīta, turklāt padarīta ļoti sarežģīta," sazvanīts jau nākamā posma norises vietā Altenbergā, Dienai teica Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis. Viņš uzskata, ka tuvāk nākamā gada olimpiskajām aprisēm Phjončhanas trase būs pēc trīs nedēļām, kad tajā pirmo reizi sacentīsies bobslejisti un skeletonisti.

Treneris piekrita, ka Phjončhanas posmu var vērtēt kā itin veiksmīgu, jo labākos rezultātus sezonā sasniedza Ulla Zirne, Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks un Artūrs Dārznieks, turklāt stafetes sacensībās tika izcīnītas bronzas godalgas. Tiesa, bēdīgi slaveno devīto virāžu stabili izbraukt nav izdevies nevienam, turklāt kļūdas tajā Kendijai Aparjodei un Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāžai beidzās ar sāpīgiem kritieniem.

"Tas nav patīkami, ka sportisti pat pēc vairāk nekā divdesmit veiktiem braucieniem joprojām nesaprot, kā tajā virāžā darboties, un tā ir visās komandās. Mūsu komandā tikai Ināram šo divu nedēļu laikā, kopš tur bijām, izdevās pa reizei tīri izbraukt vidusdaļu sacensībās un treniņos," Dumpis atklāja, ka jau pēc pirmajiem treniņiem pēc viņa iniciatīvas sasaukta visu valstu treneru sapulce, kurā izlemts mainīt devīto virāžu, lai vismaz puse sportistu to varētu izbraukt, taču būtiskas izmaiņas nebija veiktas. "Trases eksperts no Itālijas teicis, ka vidusdaļā viss ir kārtībā, lai gan visu valstu treneri gāja, rādīja un stāstīja par problēmām. Diemžēl treneros pārāk neieklausās un visu dara pa savam. Beigās jau daudzi bija ļoti sašūmējušies, īpaši jau sacensību dienā."

Phjončhanā esošais trases strādnieks no Latvijas tautiešiem atzinis, ka iepriekš rudenī, kad notika homologācija jeb trases pieņemšana, virāža bijusi pavisam citādāka. "Viņš jau teica, ka redz, kur vaina, redz, kur kļūda, bet Pasaules kausa laikā neko uz savu galvu neļauj pārtaisīt," atstāstīja Dumpis.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 22. februāra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi