Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina
Ar brāļu Jura (att. no kreisās) un Andra Šicu sniegumu individuālajās un komandu stafetes sacensībās saistās Latvijas komandas lielākās cerības

Kēnigszē būs dubulta likme

Spēcīgs sniegs šajās dienās pārsteidzis ne tikai Latvijas iedzīvotājus, bet arī kamaniņu braucējus, kuri Vācijā gatavojas vienam no sezonas svarīgākajiem startiem. Pasaules kausa 5. posmā Kēnigszē trasē ceturtdien un piektdien tiks dalītas arī Eiropas čempionāta godalgas. Sacensību tiešraide Best4Sport un Eurosport.

"Maza nervozitāte ir jūtama, jo pagaidām ne viss mums līdz galam sanāk tā, kā gribētos. Papildu slogu uzliek arī pēdējos gados Eiropas čempionātos gūtie panākumi, taču jāsaprot, ka katra trase ir atšķirīga. Ir tādas, kurās kamanas vienkārši neiet, un ir tādas, kurās viss notiek. Parasti jau to parāda pirmie treniņi," Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis telefonsarunā norādīja uz stabilitātes trūkumu. "Bija viens treniņš, kad brāļiem [Andrim un Jurim Šiciem] baigi aizgāja –  neviens tik ātri nebija braucis. Likās, ka nu tikai būs! Bet nākamajā treniņā jau sākās nevajadzīgas kļūdas. Sacensības visu parādīs."

Sacensības ar Nāciju kausu jeb kvalifikāciju iesākās ar mainīgām sekmēm. Pirmie aiz robežas palika Kristers Aparjods (pietrūka 0,092 sekundes) un Kristaps Mauriņš (+0,319), kā arī Kendija Aparjode (+0,066). "Vīriem tā sāpe varbūt bija mazāka, jo pašiem bija kļūdas. Kendija gan veica tiešām labu braucienu, taču sacensību vidū sāka snigt. Viņa palika aiz Koreju pārstāvošās vācietes, un tas norāda, ka trase tiešām palika ļoti lēna. Žēl," teica Dumpis. Sniegu sola arī nākamajās dienās, un tā Latvijas komandai nav patīkama prognoze. "Ar sniegu īsti nedraudzējamies, taču ko darīt – laika apstākļi visiem vienādi. Cik daudz snigs, vēl grūti pateikt, bet šobrīd [trešdien treniņos] snieg milzu pārslām. Tā, ka knapi cauri var redzēt. Labi vismaz, ka vēja nav," situāciju raksturoja treneris.

Kamanas

Pasaules kausa 5. posms, Eiropas čempionāts Kēnigszē

5.I 12.40, 14.00 ekipāžas

5.I 15.20, 16.40 sievietes

6.I 12.30, 14.05 vīrieši

6.I 16.10 komandu stafete

tiešraide Best4Sport TV, Eurosport

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi