Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ķibermaņa četrinieku ekipāža uzreiz aiz goda pjedestāla PK posmā Kēnigszē

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieku ekipāža svētdien Kēnigszē trasē izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa sestā posma sacensībās, kamēr Ralfa Bērziņa pilotētais kvartets bija septītajā pozīcijā.

Oskaru Ķibermani šoreiz bez Matīsa Mikņa un Laura Kaufmaņa iestūma Helvijs Lūsis, kurš nomainīja savainoto Arvi Vilkasti. Ralfs Bērziņš brauca ar ierastajiem stūmējiem Edgaru Nemmi, Dāvi Spriņģi un Edgaru Pirogu.

Uzvaru posmā svinēja vācietis Frančesko Frīdrihs, kurš divu braucienu summā savu tautieti Johannesu Lohneru apsteidza par 0,10 sekundēm. Trešais bija kanādietis Džastins Kripss, kurš zaudēja 0,26 sekundes, bet ceturto vietu izcīnījuši Ķibermani apsteidza par 0,16 sekundēm. Bērziņš zaudēja 0,56 sekundes, kas deva septīto vietu.

Pirmajā braucienā ātrākais bija Lohners, kura vadītā ekipāža finiša līniju šķērsoja pēc 48,55 sekundēm. Četras sekundes simtdaļas lēnāks bija Frīdrihs, kurš svētdien iemēģināja jaunas kamanas, kamēr vēl tikpat atpalika Kripss. Bērziņš bija 0,15 sekundes lēnāks, kas deva ceturto vietu, bet Ķibermanis atpalika 0,22 sekundes un bija dalītā sestajā pozīcijā.

Otrajā braucienā Frīdrihs izrāva sev uzvaru, trasi veicot 48,44 sekundēs un Lohneru apsteidzot par 0,14 sekundēm. Vēl 0,08 sekundes lēnāks bija Kripss, bet Ķibermanis ar 0,24 sekunžu deficītu uzrādīja ceturto labāko rezultātu. Bērziņš zaudēja 0,55 sekundes un braucienā bija desmitais, kā dēļ atkāpās uz septīto pozīciju.

Sacensībās piedalījās 23 ekipāžas.

Kopvērtējumā līderis ar 1502 punktiem ir Frīdrihs, otrais ar 1449 punktiem ir Lohners, bet trešo vietu ar 1378 punktiem ieņem Kripss. Ķibermanis ar 1314 punktiem ir ceturtais, bet Bērziņš ar 526 punktiem atrodams 15.pozīcijā.

Ķibermanis posmā Laplaņā sastiepa kājas muskuli, tāpēc pirms nedēļas Īglsā viņš startēja, sēdot kamanās. Ķibermaņa četrinieks ieņēma 11.vietu, kamēr Bērziņam posmā bija 20.pozīcija.

Pirms tam šosezon Ķibermanim četriniekos otrā, ceturtā, trešā, piektā un trešā vieta. Bērziņš ar četrinieku nebrauca pirmajos divos posmos Leikplesidas trasē. Pēc tam viņa kontā līdz Īglsas posmam 19., 16. un 13.vieta.

Eiropas kausa apritē šosezon startē Latvijas titulētākais pilots Oskars Melbārdis. Šobrīd nav zināms, vai viņš šajā sezonā atgriezīsies Pasaules kausa posmos.

Sezonas turpinājumā februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnījās Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi