Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķibermanis finišē piektais PK posma sacensībās

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis sestdien Kēnigszē trasē Pasaules kausa sestā posma sacensībās ierindojās piektajā vietā, bet Ralfs Bērziņš/Dāvis Spriņģis ieņēma 15.vietu.

Pirmajā braucienā Ķibermanim un Miknim ar sesto numuru izdevās izdevās izcīnīt sesto vietu, no līderiem vāciešiem Frančesko Frīdriha un Torstena Margisa atpaliekot 0,39 sekundes. Otra Latvijas ekipāža Bērziņš/Spriņģis startēja piecpadsmitie un ieņēma 13.vietu 0,66 sekundes aiz vāciešiem.

Otrajā braucienā Ķibermanis teicami nobrauca, startā vēl ātrāk iestumjot bobu, un pēc ceturtā laika braucienā pakāpās par vienu vietu uz augšu, no uzvarētāja vācieša Frančesko Frīdriha ekipāžas summā atpaliekot par 0,66 sekundēm.

Bērziņš ar Spriņģi otrajā braucienā ierindojās 14.vietā, bet summā atkāpās uz 15.vietu 1,26 sekundes aiz uzvarētājiem.

Otro vietu ieņēma Kēnigszē trase vienmēr labi braucošā kanādieša Džastina Kripsa ekipāža, kas Frīdriham zaudēja 0,51 sekundi. Trešie bija vācieši ar pilotu Niko Valteru, kas kanādiešiem piekāpās 0,02 sekundes.

Sacensībām bija pieteikušās 26 ekipāžas, bet Monako sportisti uz starta neizgāja.

Pasaules kausa divnieku ekipāžu kopvērtējuma vadībā ar 1110 punktiem ir vācietis Frančesko Frīdrihs, ar 882 punktiem seko kanādietis Džastins Kripss, bet 864 punkti ir šveicietim Mihaelam Fogtam. Ķibermanis ieņem ceturto pozīciju, iekrādams 828 punktus. Bērziņš ar 546 punktiem atrodams 13.vietā.

Četriniekos līderis ar 1277 punktiem ir Frīdrihs, par 38 punktiem mazāk ir viņa tautietim Johanesam Lohneram, bet Krips ar 1178 punktiem ir trešais. Ķibermanis no trešās vietas atpaliek par 56 punktiem, bet Bērziņš ar 358 punktiem ierindojas 17.pozīcijā.

Ķibermanis Laplaņas posmā sastiepa kājas muskuli, tāpēc pirms nedēļas Īglsā viņš startēja, sēdot kamanās, un ieņēma 24.vietu, kamēr Bērziņam posmā bija desmitā pozīcija.

Svētdien Kēnigszē trasē notiks sacensības četriniekiem.

Eiropas kausa apritē šosezon startē Latvijas titulētākais pilots Oskars Melbārdis. Šobrīd nav zināms, vai viņš šajā sezonā atgriezīsies Pasaules kausa posmos.

Sezonas turpinājumā februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri par Vecā kontinenta godalgām cīnījās Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi