Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas juniores kvalificējas PČ kērlingā A divīzijas turnīram

Latvijas junioru vecuma sieviešu kērlinga izlase trešdien kvalificējās nākamā gada pasaules čempionāta A divīzijas turnīram, informē Latvijas Kērlinga asociācija. Latvietes B divīzijas pusfinālā ar 6:5 pārspēja Ungāriju.

Spēli pret ungārietēm Latvijas izlase uzsāka neveiksmīgi, jo tikai ceturtajā endā izdevās iegūt vienu punktu - 1:3. Spēles otrajā daļā viss mainījās un divi punkti sestajā un astotajā endā ļāva panākt neizšķirtu un ievest spēli ekstra endā, kurā, nozogot punktu, tika izcīnīta svarīga uzvara. 

Pateicoties šim panākumam, Latvijas meiteņu izlase pirmo reizi vēsturē spēlēs B divīzijas finālā, bet nākamā gada februārī dosies uz A divīzijas pasaules čempionātu Krasnojarskā, Krievijā.

Fināla spēlē tiksies Latvijas un Japānas izlases, bet trešā vieta un pēdējā ceļazīme uz pasaules čempionāta augstāko divīziju tiks sadalīta starp Ungārijas un Dānijas izlasēm. Šīs spēles notiks šodien plkst.14.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfinālā Latvija ar 8:1 sagrāva vienaudzes no ASV.

Junioru sacensībās sievietēm Latvijas izlase 12.decembrī ar 7:2 pieveica Austrāliju, dienu vēlāk ar tādu pašu rezultātu - Slovēniju, sestdien ar 7:3 pārspēja Skotiju, bet svētdien ar 7:2 apspēlēja Jaunzēlandi. Pēdējā sacensību dienā pirmdien Latvijas juniores ar 6:7 zaudēja Dānijai un ar 4:2 pārspēja Vāciju. Tas ar bilanci 5-1 ļāva grupā ierindoties otrajā vietā aiz Dānijas.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu junioru izlase netika B divīzijas izslēgšanas turnīrā.

Komandas gan vīriešiem, gan sievietēm tika sadalītas trīs grupās, tajās izspēlējot apļa turnīru. Pēc pamatturnīra katras grupas divas labākās izlases un divas labākās trešo vietu ieguvējas pēc papildrādītāja kvalificējas ceturtdaļfinālam. Trīs spēcīgākās vienības gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē nodrošina savai valstij dalību pasaules junioru čempionāta A divīzijā, kas 2020.gadā no 15. līdz 22.februārim norisināsies Krasnojarskā. 

Septiņus iepriekšējos gadus junioru zemākās līgas pasaules čempionāti tika aizvadīti gada pirmajā dekādē. Šosezon pieaugošo Pasaules kērlinga federācijas sacensību skaita dēļ junioru čempionāts pārcelts uz decembra vidu un būs jau otrais 2019.gadā. Kopā B divīzijā uz ledus izgāja 43 komandas - 19 meiteņu un 24 - puišu konkurencē.

Šādā sastāvā abām Latvijas izlasēm šis bija jau otrais čempionāts pēc kārtas.

Latvijas sieviešu junioru izlases sastāvs:

Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa; trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi