Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

M. Dukurs ar perfektu otro braucienu triumfē Sanktmoricā

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē aizvadīja Pasaules kausa (PK) priekšpēdējā, septītā, posma sacensības. Martins ar lielisku otro braucienu tika pie savas 53. uzvaras PK izcīņas vēsturē, bet Tomass dalīja 9. pozīciju.

Trīs sportisti pirmajā braucienā sasniedza jaunu starta rekordu (tos gan dabīgajā Sanktmoricas trasē mēra katru gadu no jauna) - 4,79 sekundes. Martins ieskrējās tikai par simtdaļu lēnāk un arī finišā bija turpat aiz līdera Juņa (+0.02). Arī trešajā vietā esošais Aksels Jungks (Vācija) un viņam sekojošais krievs Aleksandrs Tretjakovs atpalika pavisam nedaudz, pirmajam četriniekam iekļaujoties 0,13 sekunžu robežās, kas solīja aizraujošu cīņu par vietām uz goda pjedestāla.

Tomass pirmajā braucienā bija 11. vietā, līderim zaudējoy 0.7 sekundes.

Otrajā mēģinājumā Martins ar perfektu braucienu apsteidza Juņu, tiekot pie uzvaras. Uz otro vietu pakāpās vācietis Fēlikss Kaizingers (+0.31), kurš startā sasniedza jaunu rekordu (4.77), bet trešo vietu saglabāja Jungks (+0.34).

Juņs otro mēģinājumu aizvadīja nesekmīgi, summā finišējot tikai ceturtais (+0.36). Piektais bija vēl viens vācietis Aleksandrs Gasners, bet sešinieku noslēdza Tretjakovs.

Tomasam ar labu braucienu izdevās pakāpties līdz dalītajai 9. vietai (+1.01).

Jau ziņots, ka iepriekšējā posmā otro reizi sezonā neviens no brāļiem nekāpa uz goda pjedestāla. T.Dukurs bija sestais, atstādams aiz sevis Martinu.

Pasaules kausa kopvērtējumā par līderi atkal kļuvis M. Dukurs (1440 punkti), bet 1419 ir Tretjakovam. Trešais ar 1381 ir Juņs, bet Tomasam 1104 un 7. vieta.

PK ieguvējs noskaidrosies pēdējā posmā pēc divām nedēļām Siguldā, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

Pirmajos divos posmos, kas abi notika ASV trasē Leikplesidā, M.Dukurs izcīnīja otro vietu, sacensībās Vācijas trasē Vinterbergā viņš ierindojās ceturtajā vietā, Laplaņas trasē Francijā atkal bija otrais, bet Īglsas trasē Austrijā svinēja desmito uzvaru pēdējos desmit posmos šajā trasē Pasaules kausa mačos. Tikmēr T.Dukurs finišēja attiecīgi sestajā, piektajā, divreiz desmitajā un 12.pozīcijā. 

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs finišēja trešajā, bet Tomass Dukurs - septītajā vietā. Gan pasaules čempionātā Kanādas trasē Vistlerā, gan Eiropas meistarsacīkstēs Īglsas trasē Austrijā Martins Dukurs uzvarēja, kļūstot par seškārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempionu. Tomass Dukurs ieņēma attiecīgi piekto un ceturto vietu.

Abiem brāļiem sezonas galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts Siguldā un pasaules čempionāts Altenbergas trasē, kurā latvieši siltā laikā aizvadīja treniņus pirms sezonas.

Jau ziņots, ka lielākās izmaiņas vairumam skeletonistu nācās veikt pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, kas paredz, ka sportists kopā ar kamanām nedrīkst svērt vairāk par 120 kilogramiem. Tādējādi Tomasam nācās nomest ķermeņa kilogramus, kā arī uzlabot savu braucamo.

Pēc šī posma Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies februāra vidū, kad ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri Vecā kontinenta godalgas sadalīja jau Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Pēc sezonas beigām M.Dukuram bija paredzēta 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trases homologācija, tomēr koronavīrusa dēļ trases ievērtēšana šopavasar ir atcelta.

 

Top komentāri

Kika
K
Neticami apbrinojama stabilitāte 10 gadu garumā. BRAVO DUKURIEM!
AB
A
Izcili,fantastiski perfekti.Martins ir neparspejams,neuzvarams.Mes ar Tevi lepojamies.
Latvju puika
L
Soču olimpiskais čempions Martins Dukurs ir nepārspējams !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi