Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Martins Dukurs ar 2. vietu Laplaņā kļūst par PK līderi

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri piektdien Laplaņas trasē Francijā aizvadījuši Pasaules kausa ceturtā posma sacensības. Divu braucienu summā Martins izcīnīja 2. vietu aiz krieva Aleksandra Tretjakova, kamēr Tomass noslēdza labāko desmitnieku.

Pēc pirmā brauciena līderis bija krievs Aleksandrs Tretjakovs, kurš finišēja ar jaunu trases rekordu (59,28 sekundes), par 0,32 sekundēm apsteidzot brīdi iepriekš to pašu paveikušo Martinu, kuram šoreiz bija labākais laiks startā. Trešais bija korejietis Jisū Kims (+0.56), kurš pārsteidza jau iepriekšējā posmā Vinterbergā.

Tomass kopā ar jauno krievu Jevgēņiju Rokošujevu dalīja 10. pozīciju (+1.05), bet viņiem priekšā bija trīs sportisti, kuri dala 7. vietu (+0.98).

Otrajā braucienā Tretjakovs un M. Dukurs noturēja līderpozīcijas, latvietim summā finišējot 0,37 sekundes aiz krieva, ar ko vienalga pietika, lai pēc ilgāka pārtraukuma kļūtu par Pasaules kausa līderi.

Trešais sensacionāli ķīnietis Venkjangs Gengs, kurš bronzu dalīja ar olimpisko čempionu Junbinu Sunu ko Dienvidkorejas.

Piektais bija līdzšinējais PK līderis Aksels Jungks no Vācijas, bet sešinieku noslēdza Jisū Kims.

Tomass divu braucienu summā no uzvarētāja atpalika 1,91 sekundi, noslēdzot labāko desmitnieku.

Jau ziņots, ka pirmajos divos posmos, kas abi notika ASV trasē Leikplesidā, M.Dukurs izcīnīja otro vietu, bet sacensībās Vācijas trasē Vinterbergā viņš ierindojās ceturtajā vietā. Tikmēr T.Dukurs finišēja attiecīgi sestajā, piektajā un desmitajā pozīcijā. Uzvaras sezonas ievadā jau svinējuši trīs sportisti - vācietis Aksels Jungks, krievs Aleksandrs Tretjakovs un olimpiskais čempions dienvidkorejietis Sunbins Juns.

PK kopvērtējumā M. Dukuram ir 822 punkti, par četriem mazāk Tretjakovam, bet 801 ir Jungkam. Tomass saglabā 7.vietu ar 648 punktiem.

Šajā trasē, kurā daudz ko nosaka tieši braukšanas meistarība, Martins Dukurs startēs ar septīto numuru, bet Tomass - ar 11.numuru. No citiem favorītiem ceturtais numurs ir Junam, sestais - Keizingeram, devītais - vācietim Aleksandram Gasneram, kurš ieņēma otro vietu iepriekšējā nedēļā Vinterbergā, 12. brauks Tretjakovs, 13. - Jungks.

Kopš 2014./2015.gada sezonas Pasaules kausa posms Laplaņā nav rīkots. Martins Dukurs šajā trasē uzvarējis trīsreiz, 2015.gadā iegūstot arī savu sesto Eiropas čempiona titulu. Eiropas bronzu 2015.gadā izcīnīja Tomass Dukurs. Otrais toreiz bija Tretjakovs.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs finišēja trešajā, bet Tomass Dukurs - septītajā vietā. Gan pasaules čempionātā Kanādas trasē Vistlerā, gan Eiropas meistarsacīkstēs Īglsas trasē Austrijā Martins Dukurs uzvarēja, kļūstot par seškārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempionu. Tomass Dukurs ieņēma attiecīgi piekto un ceturto vietu.

Abiem brāļiem sezonas galvenās sacensības būs Eiropas čempionāts Siguldā un pasaules čempionāts Altenbergas trasē, kurā latvieši siltā laikā aizvadīja treniņus pirms sezonas.

Kā LETA jau ziņoja, lielākās izmaiņas vairumam skeletonistu nācās veikt pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā, kas paredz, ka sportists kopā ar kamanām nedrīkst svērt vairāk par 120 kilogramiem. Tādējādi Tomasam nācās nomest ķermeņa kilogramus, kā arī uzlabot savu braucamo.

Piektdien un sestdien Vinterbergā notika divas bobsleja četrinieku sacensības. Pirmajā dienā Oskara Ķibermaņa ekipāža izcīnīja trešo vietu, bet Ralfa Bērziņa pilotētais četrinieks finišēja 19.vietā. Otrajā dienā Pasaules kausa posmam bija pievienotā vērtība Eiropas čempionāta medaļu izskatā. Ķibermanis finišēja piektais, bet Bērziņš - sešpadsmitais, Eiropas čempionāta vērtējumā ierindojoties 12.vietā.

Pēc šī posma Pasaules kausa sezona janvārī turpināsies ar mačiem Laplaņā, Insbrukā un Kēnigszē, februāra ievadā būs posms Sanktmoricā, bet mēneša vidū ledusrenes sportisti cīnīsies Siguldā, kur dalīs arī Eiropas čempionāta medaļas četrās disciplīnās, izņemot bobsleja četriniekus, kuri Vecā kontinenta godalgas sadalīja jau Vinterbergā. Sezona noslēgsies februāra beigās/marta sākumā ar pasaules čempionātu Altenbergā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi