Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Melbārdis/Miknis izcīna sesto vietu PK posmā

Latvijas bobsleja divnieks Oskars Melbārdis/Matīss Miknis sestdien Šveicē Pasaules kausa (PK) desmitajā posmā ierindojās sestajā vietā, bet ekipāža Ralfs Bērziņš/Arnis Bebrišs sasniedza 16.ātrāko laiku.

Divu braucienu summā uzvaru svinēja vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža, kas tuvāko sekotāju Johannesu Lohneru apsteidza par 0,45 sekundēm. Kanādas pilots Džastins Kripss iepalika 0,92 sekundes un izcīnīja bronzu.

Melbārža ekipāža otrajā braucienā startā bija devītā, bet trasi kopumā veica "tīri" un sasniedza jaunu trases rekordu - viena minūte un 6,23 sekundes. Latvijas pilota rezultātu drīz vien laboja konkurenti, bet otrajā braucienā uzrādīts sestais laiks, šādu pašu vietu ieņemot arī summā. Melbārdis līderim zaudēja 1,26 sekundes.

Bērziņš otrajā braucienā startā uzrādīja 12.ātrāko laiku, bet finišā 13.vieta, kas divu braucienu summā ļāva ieņemt 16.vietu.

Melbārdis/Miknis pirmajā braucienā sasniedza starta un trases rekordu, bet sacensību turpinājumā abus rezultāti vairākkārt tika uzlaboti. Pirmajā braucienā Melbārdim startā desmitais laiks, bet finišā sasniegta septītā vieta. Viņš līderim Frančesko Frīdriham no Vācijas zaudēja 0,68 sekundes.

Bērziņš/Bebrišs pirmajā braucienā kļūdījās gan trases augšdaļā, gan arī turpinājumā un finišēja ar 1,48 sekundes aiz līdera, ierindojoties 20.pozīcijā. Startā Bērziņa ekipāžai 12.ātrākais laiks. Bērziņa ekipāža bija pēdējā, kas sasniedza otro braucienu.

Vācietis Johanness Lohners startēja pašās beigās un sasniedza jaunu trases rekordu, taču viņa tautietis Frīdrihs bija ātrāks par 0,19 sekundēm.

Šobrīd vadošais Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ārstē savainojumu un šonedēļ vēl neatgriezīsies trasē. Gadu mijā Latvijas komandā tika konstatēti daži inficēšanās gadījumi ar Covid-19 - šī iemesla dēļ latvieši nepiedalījās iepriekšējā posmā Vinterbergā, kas vienlaikus bija Eiropas čempionāts.

Melbārdis šosezon piedalījies sešās divnieku sacensībās, labāko rezultātu sasniedzot vienā no Siguldas posmiem, kurā bija ceturtais. Bērziņš sezonu iesāka ar divām piektajām vietām Siguldā un arī turpmākajās sešās sacensībās viņš bija pirmajā desmitniekā.

Titulētais Melbārdis Sanktmoricā uzvarējis četras reizes, pirmo no tām 2008.gadā kā stūmējs Jāņa Miņina četrinieku ekipāžā. 2015.gada janvārī nedēļas nogalē viņš bija nepārspēts abās disciplīnās, bet gadu pirms tam uzvarēja četriniekos. Bērziņš šajā trasē startējis tikai Eiropas kausā un pasaules junioru čempionātā, nevienā no sacensībām nekāpjot uz goda pjedestāla.

Īpaša Sanktmoricas trase ir titulētajam vācietim Frančesko Frīdriham, kurš šeit 2012.gadā debitēja Pasaules kausa apritē. Par debiju gan viņam ir dalītas jūtas, jo viņa divnieku ekipāžas stūmējas Jannis Bekers startā paslīdēja un neielēca kamanās, kā dēļ vācieši tika diskvalificēti. Gadu vēlāk šajā pašā trasē Frīdrihs nodrošināja savu pirmo no sešiem pasaules čempiona tituliem divniekos.

Svētdien turpat Sanktmoricā notiks sezonas otrās četrinieku sacensības.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā vienā posmā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Un arī divās sacensību nedēļās Insbrukā bobslejisti katru nedēļu aizvadīja divas sacensības divniekiem.

Pēc posma Sanktmoricā sportisti dosies uz Kēnigszē trasi, bet Pasaules kausa noslēgums būs Insbrukā, kas kalendārā aizvietojusi 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu trasi. Pēc tam Altenbergā tiks dalītas pasaules meistarsacīkšu medaļas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi