Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mēraukla olimpiādei

Trīs Latvijas šorttrekisti startēs pasaules čempionātā.

Svarīgākās sezonas sacensības ir sagaidītas šorttrekā. Nedēļas nogalē Nīderlandes pilsētā Dordrehtā norisināsies pasaules čempionāts (PČ), kurā Latviju pārstāvēs trīs sportisti – Roberts Krūzbergs, Reinis Bērziņš un Anna Jansone.

Piektdien labākos izsijās priekšsacīkstēs, bet sestdien un svētdien cīņa jau ritēs ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā. Šorttrekisti individuāli sacentīsies 500, 1000 un 1500 metru distancēs. Ja kopvērtējumā pēc šīm distancēm būs tikts labāko astoņniekā, tad varēs izslidot uz startu 3000 metru superfinālā. Stafetē Latvijas komanda nepiedalīsies. Piektdien Roberta Krūzberga un Reiņa Bērziņa mērķis būs tikt tālāk par priekšsacīkstēm visās trijās distancēs. Annai Jansonei šīs ir pirmās tik augsta mēroga sacensības, tāpēc labi, ja izdosies tikt tālāk vienā no trijām distancēm.

"Robertam parocīgākās ir 1000 un 1500 metru distances, Reinim – 500 un 1000 metru, bet Annai vēl nav izteikti labākās distances. Ātrākie laiki viņai ir 1000 metros," Dienai atklāja izlases galvenais treneris Jēkabs Saulītis. Covid-19 nomāktajā sezonā šīs praktiski ir otrās sacensības. Pirmās bija Eiropas čempionāts Polijā, kur Latvijas sportistiem kopvērtējumā bija salīdzinoši zemi rezultāti diskvalifikāciju dēļ atsevišķās distancēs. Krūzbergs kopvērtējumā ieņēma 24., Jansone – 28. un Bērziņš – 43. vietu. "Šīs būs arī pēdējās sacensības šosezon. Roberts paņems mēnesi ilgu pauzi un pēc tam sāks gatavoties rudens ciklam." Bērziņš ikdienā trenējas klubā Nīderlandē, tāpēc viņam, var teikt, čempionāts notiks pazīstamā vietā. Jansone un Krūzbergs tikmēr gatavojās Ventspilī Saulīša vadībā. "Centāmies pieslīpēt kļūdiņas pēc Eiropas čempionāta. Likām klāt ātrumā, bet mēneša laikā ir grūti drastiski ko mainīt." Nīderlandē nav ieradušās trīs spēcīgas Āzijas komandas – Japāna, Ķīna un Dienvidkoreja. Tāpat čempionātā nestartēs Austrālija un Lielbritānija. "Neteiktu, ka Āzijas šorttrekisti šeit būtu labākie, jo arī Eiropā ir spēcīgi slidotāji, tomēr skaidrs, ka kopējais spēku samērs nebūs tik labs."

Rudenī norisināsies 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācija. "Par datumiem un vietām vēl precīzi nezinu, bet saprotu, ka divas atlases sacensības paredzētas Eiropā, bet divas – Āzijā, divas oktobrī un divas novembrī. Kopumā četri posmi, bet ņems vērā labākos trīs startus. Sanāks liela rēķināšana. Reinis ar Robertu pēc PČ gatavosies rudens startiem, bet par Annu vēl būs jāizdomā. Tomēr aizvadīt četrus posmus ir padārgi. Viņai ir jāpierāda sevi, un daudz ko noteiks sniegums PČ. Vasaras laikā var ieguldīt lielu darbu, tomēr šobrīd izskatās diezgan labi. Viņa noteikti par to var cīnīties."

Šorttreks. Pasaules čempionāts (Dordrehta)

  • Latviju pārstāvēs Roberts Krūzbergs, Reinis Bērziņš un Anna Jansone. Stafetē Latvija nestartēs.
  • 5.III priekšsacīkstes 500, 1000 un 1500 metros
  • 6.–7.III ceturtdaļfināli, pusfināli un fināli

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi