Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Norvēģijas distanču slēpotājas uzvar pasaules čempionāta stafetē; Juheugai trešais zelts

Norvēģijas distanču slēpotājas Tirila Udnesa Venga, Heidi Venga, Terēze Juheuga un Helēne Marīe Fossesholma ceturtdien Oberstdorfā triumfēja pasaules čempionāta 4x5 kilometru stafetē.

Pamatu norvēģiešu uzvarai ielika trešajā posmā startējusī Juheuga, kura izcīnīja savu trešo zelta medaļu šajā čempionātā un 13. pasaules čempiones titulu karjerā.

Pēc pirmās stafetes maiņas izveidojās vadošais trijnieks, kurā bija Krievijas Slēpošanas federācijas (RSF) sportiste Jūlija Stupaka, Heidi Venga un čehiete Petra Novakova, taču pēdējā no šīs trijotnes līdz stafetes maiņai atkāpās uz astoto pozīciju. Otrajā etapā Juheuga nostiprināja 20 sekunžu pārsvaru pār Tatjanu Sorinu.

Pēdējā posmā Fossesholma nedaudz palielināja norvēģiešu pārsvaru un kā pirmā šķērsoja finišu līniju, hronometram apstājoties pie 53 minūšu un 43,2 sekunžu atzīmes.

RSF sportiste Natālija Ņeprjajeva ieslēpoja 26,6 sekundes vēlāk, bet spraiga cīņa notika par bronzas medaļu. Pēdējo posmu plecu pie pleca veica Krista Permekoski un Džesija Diginsa, bet finiša spurtā astoņas sekundes desmitdaļas ātrāka bija somiete, tūkstoš ezeru zemes pārstāvēm Norvēģijai zaudējot 46,2 sekundes.

Vairāk nekā minūti atpalika Vācijas kvartets, bet tieši divas minūtes čempionēm zaudēja 2019.gada meistarsacīkšu uzvarētājas zviedrietes. Jona Sundlinga pēc pirmā posma bija sestā, līderēm zaudējot 12,5 sekundes, bet Šarlotes Kallas neveiksmīgi veiktais otrais etaps dzēsa Zviedrijas cerības uz medaļu.

Stafetē sievietēm piedalījās 15 komandas, no kurām piecas, tajā skaitā Igaunija un Lietuva, tika apsteigtas par apli. Latvija stafetē nebija pārstāvēta.

Pasaules čempionāts Oberstdorfā norisināsies līdz svētdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi