Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par Latvijas čempioniem kamaniņu sportā kļūst Rozītis, Aparjode un brāļi Šici

Par šī gada Latvijas čempioniem kamaniņu sportā sestdien Siguldā kļuva Riks Kristens Rozītis, Kendija Aparjode un brāļi Andris un Juris Šici, informē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Sestdien Siguldā notika šīs sezonas noslēdzošās sacensības kamaniņu sportā.

Vīru sacensībās pirmajā braucienā pārliecinoši labāko laiku uzrādīja Kristers Aparjods, viņam Rozīti apsteidzot par vairāk nekā sekundes desmitdaļu, taču otrajā braucienā Rozītis finišēja ar labāko laiku, kas sportistam ļāva nodrošināt čempiona titulu. Sudrabs tika Aparjodam, kuram līdz uzvarai pietrūka trīs sekundes simtdaļas, savukārt bronza Ināram Kivleniekam, kurš no uzvarētāja atpalika par vairāk nekā sekundes desmitdaļu.

"Man šosezon ir jaunas kamanas, bet šodien braucu ar to, kurai ir seši gadi un kuru izmantoju vasarā. Vienkārši pamēģināju uz šo čempionātu, jo tieši sacensībās var kaut ko salīdzināt, nevis treniņos. Tagad ir par ko padomāt, jo ar veco tehniku ir nedaudz vieglāk, tā kā kaut kas būs jāsamaina un jākombinē," pēc kļūšanas par Latvijas čempionu teica Rozītis, kurš pauda neapmierinātību ar aizvadīto sezonu. "Ļoti daudz kas ir jāmaina, jāsāk ar galvas sakārtošanu, jo šogad nevarēju savākties. Varbūt pagājušā gada trauma ietekmēja, bet tās ir atrunas. Vienkārši jāstrādā ar sevi. Fiziski jūtos labi, patiesībā tieši šajās sacensībās uzrādīju savu personīgo rekordu startā Siguldā, kas mani iepriecina, taču tāpat man starts ir katastrofāls. Nākamajā sezonā ir mērķis cīnīties par augstām vietām un pirmo sešinieku."

Dāmu konkurencē pirmo reizi karjerā uzvaru Latvijas čempionātā izcīnīja Aparjode, kurai pārliecinoša uzvara ar 0,440 sekunžu pārsvaru pār sudraba godalgas ieguvēju Elīnu Ievu Vītolu. Bronza tika Ullai Zirnei, kura veselības problēmu dēļ gan nevarēja startēt ar pilnu atdevi.

Jaunā čempione atzina, ka treniņos gāja grūtāk, taču sacensībās viss izdevās, un sezonas noslēgums, tāpat kā kopumā visa sezona, ir iepriecinošs.

"Jau Sočos man gāja ļoti labi, esmu ļoti priecīga. Šādi rezultāti man vēl nav bijuši. Sezonas sākumā neko tādu neprognozēju, vienkārši darīju savu darbu. Pirmajā Pasaules kausa posmā Insbrukā biju pārsteigta, ka finišēju devītajā vietā, jo tā trase man parasti īsti nepadodas. Pasaules čempionātā abas treniņu nedēļas pirms sacensībām man bija grūtas, nevarēju tikt galā ar trases lejasdaļu un vienkārši bija sliktas emocijas, taču tagad fiziski jūtos ļoti labi. Nevaru sagaidīt, kad maijā atkal sāksies fiziskās sagatavotības treniņi. Šogad bija ļoti liels progress - gribu to redzēt arī nākamajā gadā," apņēmīga bija Aparjode.

Tikmēr divvietīgo ekipāžu konkurencē pārliecinoša uzvara brāļiem Šiciem, kuri uzrādīja labāko laiku abos braucienos. Tuvākos sekotājus Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču brāļi apsteidza par 0,281 sekundi, bet bronzas ieguvējus Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu - par 0,291 sekundi.

“Uzvarēt Latvijas čempionātā ir pirmais solis jebkuram sportistam ceļā uz augstiem panākumiem. Konkurence Latvijā ir ļoti augsta īpaši divvietīgo ekipāžu konkurencē un es uzskatu, ka mēs esam trīs [Pasaules kausa] pirmā sešinieka līmeņa divnieki. Siguldā izcīnīt Latvijas čempionu titulu ir ļoti prestiži un es esmu ļoti priecīgs," gandarīts bija Andris Šics. "Lielos vilcienos esam ļoti apmierināti arī ar visu sezonu. Eiropas čempionātā izcīnīta bronzas medaļa, kopvērtējumā mazliet pietrūka līdz trijniekam. Varbūt sezonas sākumā neveicās tik labi, jo daudz eksperimentējām un gatavojāmies pasaules čempionātam, kurā pietrūka ļoti maz, lai izdotos tas, ko bijām iecerējuši."

"Pagājušajā gadā pēc Latvijas čempionāta nevis nolikām kamanas uz pakaramā, bet diezgan daudz turpinājām strādāt trasē. Domāju, ka šogad darīsim to pašu. Sajūtas kamanās ir vislabākās tieši sezonas beigās," papildināja Juris Šics.

Junioru meiteņu konkurencē pārliecinoša uzvara Elīnai Ievai Vītolai, kura sudraba un bronzas ieguvējas Andu Upīti un Sigitu Bērziņu apsteidza par vairāk nekā sekundi. Junioru divvietīgo ekipāžu konkurencē startēja tikai Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts.

Jauniešu A grupā pārliecinoša uzvara šīs sezonas Pasaules kausa uzvarētājam Gintam Bērziņam, tuvāko sekotāju Eduardu Ševicu-Mikeļševicu apsteidzot par vairāk nekā pussekundi. Starp jaunietēm A grupā uzvara tika Frančeskai Bonai.

Jauniešu A divvietīgo ekipāžu konkurencē pirmā vieta bija Kasparam Rinkam/Ardim Liepiņam, kamēr meiteņu sacensībās startēja tikai Marta Robežniece/Kitija Bogdanova.

Pērn par Latvijas čempioniem kamaniņu sportā kļuva Elīza Cauce, Artūrs Dārznieks un brāļi Šici.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi