Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Patrijukam un Bendikai 14.vieta PČ jauktajā pāru stafetē; zeltu izcīna Gigonā un Simona

Latvijas biatlonisti Aleksandrs Patrijuks un Baiba Bendika ceturtdien Pokļukā izcīnīja 14.vietu pasaules čempionāta jauktajā pāru stafetē, kamēr par čempioniem tika kronēti francūži Antonēns Gigonā un Žūlija Simona.

Pirms pēdējās ugunslīnijas līderu trio četru sekunžu robežās veidoja Simona, itāliete Doroteja Vīrere un norvēģiete Tirila Ekhofa. Vīrere ātri sašāva pirmos četrus mērķus, taču pēdējo neaizvēra pat ar trīs rezerves patronām. Simona visu mērķu sašaušanai ņēma talkā vienu papildu patronu, bet Ekhofa bija nekļūdīga, abām aizslēpojot reizē.

Pēdējā nogrieznī vairāk spēka bija Simonai, kura finiša līniju šķērsoja brīdī, kad hronometrs apstājās pie 36 minūšu un 42,4 sekunžu atzīmes. Ekhofa zaudēja 2,8 sekundes, bet 22,6 sekundes pēc uzvarētājas finišēja zviedriete Hanna Ēberja - ar viņām pasaules čempionāta godalgas izcīnīja arī Juhanness Tīngnēss Bē un Sebastians Sāmuelsons.

Pirmajās četrās vietās finišējušie dueti iztika bez soda apļiem. Francija pielietoja piecas rezerves patronas, Norvēģija deviņas, Zviedrija astoņas, bet ceturtajā pozīcijā palikusī Ukraina - vien divas.

Latvijas duets mēroja vienu soda apli un ņēma palīgā astoņas rezerves patronas, čempioniem zaudējot divas minūtes un 32,9 sekundes, kas deva 14.vietu 28 startējušo duetu konkurencē.

Pirmo posmu veica Patrijuks, kurš katrā no ugunslīnijām izmantoja pa vienai rezerves patronai, stafeti nodot 19.vietā ar 34 sekunžu deficītu aiz līderiem. Bendikai šaušanā guļus bija jāņem talkā viena rezerves patrona, bet stāvus viņa bija nekļūdīga, kas ļāva pakāpties uz 15.vietu, vadošajiem sportistiem zaudējot vairāk nekā minūti.

Patrijuks neveiksmīgi šāva guļus un mēroja vienu soda apli, kā dēļ pašmāju duets atkāpās uz 19.vietu. Nākamajā šaušanā viņš visu mērķu sašaušanai izmantoja divas rezerves patronas un Bendikai stafeti nodeva 21.pozīcijā.

Cēsniece savā pēdējā etapā iztika bez "pūdeļiem", vispirms paceldamās uz 19.vietu, bet pēc tam - uz 16.pozīciju. Līdz finišam viņa apsteidza vēl divas konkurentes, kas ļāva izcīnīt 14.vietu.

Latvijas izlases labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs šīs sacensības nolēmis izlaist.

Latvija šosezon Pasaules kausa ieskaitē startēja vienīgajā pāru jauktajā stafetē janvāra sākumā Oberhofas trasē Vācijā, kur 25 duetu konkurencē ieņēma 18.vietu. Latvija startēja tieši tādā pašā sastāvā, kādā pasaules meistarsacīkstēs.

Uzvarēja šajās sacensībās Francijas duets Žūlija Simona un Emiljēns Žaklēns. Otrie bija zviedri Hanna Ēberja un Sebastians Sāmuelsons, trešie - norvēģi Tirila Ekhofa un Juhanness Tīngnēss Bē.

Eiropas čempionātā Polijas trasē Dušņikizdrojā Latvija ar Anniju Keitu Sabuli un Robertu Slotiņu sastāvā ieņēma 24.vietu 27 komandu konkurencē.

Savukārt pagājušogad Pokļukā ar Rastorgujeva un Bendikas līdzdalību Latvija izcīnīja augsto septīto vietu 26 pāru sacensībās. Uzvarēja Francija, otrā pārsteidzoši bija Igaunija, trešā - Austrija.

Pērn pasaules čempionātā Antholcā Latvija ar Rastorgujevu un Bendiku ierindojās 17.vietā 30 komandu vidū. Uzvarēja Norvēģija, apsteidzot Vāciju un Franciju.

Pasaules kausa kopvērtējumā jauktajās stafetēs pagājušajā sezonā uzvarēja Norvēģija, apsteidzot Franciju un Vāciju.

Čempionāta turpinājumā sestdien būs stafetes, bet svētdien sacensību noslēgumā būs spēkošanās distancēs ar kopēju startu.

Pēc planētas meistarsacīkstēm būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi