Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pirms Pasaules kausa posma Altenbergā veiktas izmaiņas sieviešu divnieku ekipāžās

Pirms nedēļas nogalē Altenbergā gaidāmā Pasaules kausa piektā posma veiktas izmaiņas sieviešu divnieku ekipāžās, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Šīs nedēļas nogales sacensībām startēt pieteiktas 95 kamanas no 18 nācijām - 29 sievietes, 32 vīrieši, 13 sieviešu divvietīgās ekipāžas un 21 vīriešu duets.

Latvijas valstsvienību piektajā Pasaules kausa posmā pārstāvēs 11 sportisti - Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts un Anda Upīte/Kitija Bogdanova.

Juniori Zane Kaluma, Kaspars Rinks, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna devušies uz Sanktmoricu Šveicē, lai šajā nedēļas nogalē piedalītos Junioru Pasaules kausa sestajā posmā un junioru Eiropas čempionātā. 

Tāpat izmaiņas ir Upītes duetā. Ņemot vērā to, ka Kaluma startēs Eiropas čempionātā un Marta Robežniece pēc piedzīvotā kritiena pasaules čempionāta ir atgriezusies Latvijā, Upīte Pasaules kausa piektajā posmā startēs kopā ar Bogdanovu.

Piektdien, 2.februārī, Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies Bērziņa un Bērziņš. Savukārt, sieviešu divvietīgās ekipāžas mazā dalībnieku skaita dēļ neaizvadīs Nāciju kausu, bet oficiālo treniņu.

Aparjods sarunā ar LKSF uzsvēra, ka viņa mērķis vienmēr ir zelts, bet ne vienmēr viss norit tā, kā iecerēts. Pasaules čempionāta sprintā viņam bijis diezgan labs brauciens, neskatoties uz dažām nelielām kļūdām trases augšdaļā. 

"Katram braucienam ir jābūt stabilam, konsekventam un tīram, lai iegūtu labu finiša laiku. Komandu stafetē neizdevās perfekts brauciens, bet es esmu priecīgs par izcīnīto bronzas medaļu pasaules čempionātā. Man ar Altenbergas trasi ir īpašas attiecības. Šeit startēju vienās no savām pirmajām Pasaules kausa sacensībām. Man patīk šī trase - tā ir gara, grūta un tā prasa koncentrēšanos, bet vienlaicīgi - pilnīgu relaksāciju līdz pat finiša līnijai," LKSF citē Aparjoda stāstīto.

Pēc tam pa diviem posmiem notiks citā Vācijas trasē Oberhofā, kā arī Siguldā, kur februāra beigās un marta sākumā Pasaules kausa sezona tiks noslēgta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi