Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Prūsis: Man īsti nav ko teikt, jo uz stūmēju atlasi ieradās divi dalībnieki

Uz Latvijas bobsleja izlases otro atlases kārtu aizvadītās nedēļas nogalē ieradās vien divi sportisti, sarunā ar nacionālās informācijas aģentūru LETA atklāja valstsvienības treneris Sandis Prūsis.

Jau ziņots, ka 30.maijā noritēja Latvijas bobsleja izlases atlases testi. 

Otrā atlases kārta notika sestdien, taču to apmeklēja rekordzems dalībnieku skaits.

"Man īsti nav ko teikt, jo uz atlasi ieradās divi dalībnieki. Smejoties varam teikt, ka referendumu neapmeklēja nepieciešamais dalībnieku skaits, tāpēc netika sasniegts kvorums," smejoties par atlases testiem saka Prūsis. "Testos bija iepriekš neredzēti dalībnieki. Ja vērtējam no statistikas viedokļa, tad 50% no apmeklētājiem rezultāti bija normāli."

Maija izskaņā pēc pirmās atlases kārtas Prūsis norādīja, ka izlases paspārnē varētu nonākt aptuveni trīs sportisti. Viņiem šovasar jau izdevies sajust profesionālā sporta garšu, jo aiz muguras jau tikpat kā ir četras treniņnometnes. Pirmā tika aizvadīta Usmā, nākamās divas Ventspilī, bet 31.augustā sākās nometne Siguldā.

"Šogad mums jaunie nav salīdzinoši daudz. Ar mums visu vasaru kopā strādāja divi jaunie sportisti," situāciju izlasē ieskicē galvenais treneris. "Viņi izskatās labi, bet Covid-19 dēļ situācija ir visai jocīga. Kā parasti, arī traumas ievieš savas korekcijas."

Sportisko formu turpina atgūt titulētais Oskars Melbārdis, savukārt Daumants Dreiškens vēl nopietnāk pievērsies trenera arodam.

Bobsleja izlase septembra sākumā plānoja pirmos treniņus aizvadīt Siguldas trasē, tomēr arī šajos plānos nācies veikt izmaiņas.

"Pirmajā nedēļā netikām iekšā [Siguldas trasē], bet sola, ka trenēties varēsim jau trešdien," tālākos valstsvienības treniņplānus atklāj Prūsis. "Uz ledus kāps tie paši puiši, kuri vasarā aizvadīja treniņus."

"Lai arī iekšēja vēlme ir, neviens no sportistiem nav bīdīts tuvāk pilota postenim, jo mazāka cilvēku skaita dēļ, es nevaru nokomplektēt ekipāžas."

Sestdien bobslejisti Siguldā liks punktu ceturtajai nometnei, pēc kuras sekos divu nedēļu pauze, savukārt jau 28.septembrī plānota atkaltikšanās ledus treniņos. Pēcāk sportistiem vairs tik gara atpūta netiks dota un jau no oktobra otrās puses paredzēti tehniku slīpējoši treniņi.

Latvijas izlase nākamā gada Pasaules kausa sezonā četrinieku ieskaitē varēs startēt ar trim ekipāžām, bet iepriekš sarunā ar Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju (LBSF), Prūsis uzsvēra, ka tas, visticamāk, tiks īstenots vien mājas trasē Siguldā, kamēr pārējos sezonas startos šī nepieciešamība tiks nopietni izvērtēta. 

Pasaules kausa 2020./21.gada sezona 28.novembrī startēs Siguldā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi