Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Putinam/Marcinkēvičam Siguldā zelts Sprinta kausā, Šiciem - sudrabs

Latvijas kamaniņu sporta divnieks Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs svētdien Siguldā triumfēja Pasaules kausa sestā posma Sprinta kausa sacensībās, izcīnot pirmo uzvaru karjerā, kamēr Juris un Andris Šici bija dalītā otrajā vietā.

Putins/Marcinkēvičs sprinta nogriezni veica 31,713 sekundēs, bet septiņas sekundes tūkstošdaļas viņiem zaudēja Šici un itāļi Emanuēls Rīders/Simons Kaincvaldners. Šici ar otro vietu nodrošināja uzvaru Sprinta kausa kopvērtējumā.

Tikmēr Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš pieļāva kļūdu, kā dēļ Putinam/Marcinkēvičam zaudēja 2,324 sekundes, kas deva pēdējo vietu starp 15 sportistiem, kuri kvalificējās Sprinta kausam.

Pirms tam sievietēm uzvaru svinēja vāciete Jūlija Taubica, kura sprinta distanci veica 31,334 sekundēs. Otrā ar 0,069 sekunžu deficītu bija Viktorija Demčenko, bet 0,124 sekundes zaudēja vēl viena austrumu kaimiņu pārstāve Tatjana Ivanova.

Kendija Aparjode no uzvarētājas atpalika 0,141 sekundi un bija ceturtā, bet pirmais trijnieks bija 0,017 sekunžu attālumā. Ulla Zirne uzvarētājai zaudēja 0,163 sekundes un noslēdza pirmo sešinieku, bet Elīza Cauce atpalika 0,271 sekundi, kas deva 13.vietu.

Siguldas posma noslēgumā uz starta stājās vīri, uzvaru svinot krievam Semjonam Pavļičenko, kurš finišēja pēc 29,082 sekundēm. Uzvarētājam 0,069 sekundes zaudēja itālis Dominiks Fišnallers, bet 0,074 sekundes lēnāks bija olimpiskais čempions Dāvids Glairšers.

No latviešiem labāko rezultātu sasniedza Riks Kristens Rozītis, kurš bija ceturtais - viņš uzvarētājam zaudēja 0,083 sekundes, bet līdz goda pjedestālam bija nieka deviņas sekundes tūkstošdaļas. Tikmēr Artūrs Dārznieks un Inārs Kivlenieks atpalika attiecīgi 0,220 un 0,273 sekundes, kas deva sesto un astoto pozīciju.

Sprinta kausā piedalījās pa 15 labākajiem sportistiem pēc pamatsacensībām. Vienīgais no latviešiem Sprinta kausā netika Kristers Aparjods, kurš vieninieku sacensībās krita un palika bez augstas vietas, bet Elīna Ieva Vītola savu iespēju neizmantoja, lai dotos uz Eiropas junioru čempionātu.

Sprinta kausā kamaniņu sportisti izcīna tikpat daudz punktu, cik Pasaules kausa pamatsacensībās. Divniekiem kopvērtējuma līderi ir vācieši Tonijs Egerts/Saša Benekens, kuri iekrājuši 722 punktus, otrie ar 662 punktiem ir viņu tautieši Tobaiss Vendls/Tobiass Arlts, bet pirmo trijnieku ar 526 punktiem noslēdz Šici. Gudramovičs/Kalniņš ar 362 punktiem ir devītie, bet Putins/Marcinkēvičs ar 328 punktiem noslēdz pirmo desmitnieku.

Sievietēm līdere ar 750 punktiem ir Taubica, otro vietu ar 737 punktiem ieņem Ivanova, bet trešā ar 537 punktiem ir Demčenko. Aparjode ar 335 punktiem ir devītā, Cauce un Zirne ar 283 un 251 punktu ir 13. un 15.vietā, bet Vītola ar 73 punktiem ieņem 29.pozīciju.

Vīriešiem pirmais ar 653 punktiem ir krievs Romāns Repilovs, otro vietu ar 595 punktiem ieņem Fišnallers, bet trešais ar 524 punktiem ir Pavļičenko. Aparjods iekrājis 281 punktu un ieņem 12.pozīciju, Kivlenieks ar 263 punktiem ir 14., Rozītim 200 punkti dod 17.vietu, bet Dārznieks ar 158 punktiem noslēdz pirmo divdesmitnieku.

Sprinta kausā šosezon tika aizvadītas trīs sacensības - Leikplesidā, Vistlerā un Siguldā. Summējot visu trīs sacensību rezultātus laika izteiksmē, divniekos triumfēja Šici, sievietēm sesto vietu izcīnīja Aparjode, bet vīru konkurencē neviens no latviešiem nekvalificējās kopvērtējumam, jo nepiedalījās visos trīs mačos.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē vīru divnieku pamatsacensībās uzvaru svinēja Juris un Andris Šici, bet sievietēm bronzu izcīnīja Elīza Cauce.

Februāra pirmajā nedēļas nogalē Oberhofā norisināsies septītais posms, bet sezonas kulminācija gaidāma 14. līdz 16.februārī, kad Soču olimpiskajā trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta godalgas. Astotais posms februāra otrajā pusē notiks Altenbergā, Vācijā, bet sezonas noslēdzošais devītais posms tiks aizvadīts Kēnigszē.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi