Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rastorgujevs izcīna 16.vietu PK sacensībās ar kopēju startu

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Pokļukā izcīnīja 16.vietu Pasaules kausa sestā posma sacensības 15 kilometru distancē ar kopēju startu.

Uzvaru svinēja francūzis Kentēns Fijons-Majē, kurš noslēpoja vienu papildu soda apli, finišēdams pēc 36 minūtēm un 21,5 sekundēm.

Ļoti sīva cīņa izvērtās par otro vietu, kuru sprintā izrāva vācietis Benedikts Dolls, tālāk sekoja divi norvēģi Juhanness Tīngnēss Bē un Vetle Šostads Kristiansens, bet piekto vietu ieņēma francūzis Martēns Furkads. Dolls Fijonam-Majē zaudēja 10,0 sekundes, bet ar šo četrotni finišēja 0,8 sekunžu robežās.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā bija precīzs, kas ļāva trasē atgriezties lielajā grupā, alūksnietim ieņemot 16.vietu, bet otrajā viņš neaizvēra priekšpēdējo mērķi, kā rezultātā zaudēja vienu pozīciju un no pirmā septītnieka atpalika par pusminūti.

Vēl viena kļūda trešajā šaušanā latvieti atmeta uz 18.pozīciju, bet noslēdzošajā ugunslīnijā viņš bija precīzs un vietu atguva. Līdz finišam Rastorgujevs pakāpās vēl par vienu pozīciju un izcīnīja 16.vietu. Rastorgujevs Fijonam-Majē zaudēja vienu minūti un 25,5 sekundes, bet 14.pozīcija bija nieka sekundes attālumā.

Pēdējā šaušanā izšķīrās arī vietas uz goda pjedestāla. Ugunslīnijā pirmie ieslēpoja norvēģi J.T.Bē un Kristiansens, kuri abi pieļāva pa kļūdai, kas ļāva precīzi šāvušajam Fijonam-Majē kļūt par līderi, bet septiņu sekunžu attālumā bija Furkads. Fijons-Majē vadību noturēja un plūca uzvaras laurus.

Šosezon šajā disciplīnā Latvijas labākais biatlonists vēl nebija startējis. Vietu labāko 30 biatlonistu skaitā viņš nopelnīja ar labu sniegumu Pokļukā, 20 kilometru individuālajā disciplīnā ieņemot 19.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 601 punktu Furkads, otro vietu ar 532 punktiem ieņem Fijons-Majē, bet trešais ar 482 punktiem ir J.T.Bē. Rastorgujevs iekrājis 177 punktus un ieņem 24.pozīciju.

Pasaules kausa posms Pokļukā noslēdzās ar sieviešu sacensībām 12,5 kilometru distancē ar kopēju startu. Ar vienu neaizvēru mērķi nepārspēta palika zviedriete Hanna Ēberja, kura finišēja pēc 34 minūtēm un 14,4 sekundēm, itāliete Liza Vitoci šāva nekļūdīgi un zaudēja 6,5 sekundes, bet francūziete Anaisa Beskona ar visiem sašautiem mērķiem bija 27,6 sekundes lēnāka.

Kopvērtējumā līdere ar 524 punktiem ir norvēģiete Tirila Ekhofa, otro vietu ar 509 punktiem ieņem Vīrere, bet trešā ar 456 punktiem ir Ēberja. Baiba Bendika iekrājusi 89 punktus, kas dod 41.vietu.

Jau ziņots, ka sestdien Rastorgujevs un Baiba Pokļukā Pasaules kausa sestā posma jaukto pāru stafetē izcīnīja septīto vietu, kas Latvijas komandai ir līdz šim labākais sasniegums.

Ceturtdien 20 kilometru individuālajā distancē vīriem Rastorgujevs izcīnīja 19.vietu, Aleksandrs Patrijuks bija 96.pozīcijā, bet Roberts Slotiņš - 103.vietā. Piektdien 15 kilometros sievietēm Bendika izcīnīja 24.vietu, bet Jūlija Matvijenko bija 93.pozīcijā.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika un Jūlija Matvijenko.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Man nekā nepielec kāpēc uz sportistiem neattiecas likums par aizliegumu datus par cilvēku izplatīt. Par zagļiem, krāpniekiem un politiķiem visādi ierobežojumi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi