Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevs sprintā izcīna savu visu laiku augstāko vietu pasaules čempionātos

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Estešundā, Zviedrijā, izcīnīja 14.vietu pasaules čempionāta desmit kilometru sprinta sacensībās.

Rastorgujevam šis pasaules čempionātos ir karjerā labākais sasniegums.

Par šo sacensību uzvarētāju tika kronēts šosezon lieliski startējošais norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš ugunslīnijā pieļāva vienu kļūdu un finišēja pēc 24 minūtēm un 37,6 sekundēm. Viņš par pasaules čempionu sprintā kļuvis otro reizi karjerā, bet kopumā planētas meistarsacīkstēs viņš zeltu ieguvis piecas reizes.

Finišā Bē par 13,7 sekundēm apsteidza bez kļūdām šāvušo krievu Aleksandru Loginovu, kamēr pie bronzas tika Kentēns Fijons-Majē, kurš arī ugunslīnijā aizvēra visus mērķus.

Tikmēr Rastorgujevs no uzvarētāja atpalika par vienu minūti un 11,9 sekundēm, bet šaušanā viņš pieļāva vienu kļūdu.

Pēc pirmās šaušanas, kurā netika pieļauta neviena kļūda, Rastorgujevs noslēdza pirmo sešinieku, tomēr otrajā ugunslīnijā viņš kļūdījās vienu reizi, kas līdz ar to lika izkrist no labāko astoņnieka.

Savukārt no pārējiem Latvijas biatlonistiem Roberts Slotiņš ar divām kļūdām šaušanā bija 87.vietā, bet Aleksandrs Patrijuks nesašāva četrus mērķus un bija 91.pozīcijā starp 103 sportistiem.

Pasaules čempionātā sportisti cīnās arī par punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā. Kopējā ieskaitē līderis ar 996 punktiem ir Bē, tālāk ar 699 punktiem ir Loginovs, bet pirmo trijnieku ar 676 punktiem noslēdz francūzis Simons Destjē, kurš sestdien bija piektais.

Rastogujevs iekrājis 267 punktus, kas viņam dod 23.vietu.

Jau ziņots, ka piektdien 7,5 kilometru sprintā Baiba Bendika izcīnīja augsto 17.vietu, bet Jūlija Matvijenko bija pēdējā 93 finišējušo sportistu konkurencē.

Pasaules čempionāts sākās ceturtdien, kad 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē uzvaru guva Norvēģijas biatlonisti, bet Latvijas izlase ar Bendiku, Matvijenko, Patrijuku un Slotiņu tika apdzīta par apli, tobrīd esot 23.vietā.

Pasaules čempionāta turpinājumā svētdien notiks sacensības iedzīšanā. Nākamnedēļ medaļu komplekti tiks dalīti arī individuālajās distancēs, jauktajā pāru stafetē, stafetēs un sacensībās ar masu startu.

Rastorgujevam pasaules čempionātos individuālajās sacensībās labākais rezultāts līdz šim bija 2016.gadā izcīnītā 20.vieta sprintā. Iepriekšējās meistarsacīkstēs pirms diviem gadiem viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanā, kur izcīnīja 37.vietu.

Šosezon viņš savu labāko rezultātu Pasaules kausa posmos guva Rūpoldingā, kur izcīnīja 13.vietu sprintā. Pirms pasaules čempionāta viņš startēja Eiropas meistarsacīkstēs, kur sprintā bija astotais, bet iedzīšanā pacēlās uz piekto vietu.

Pēc pasaules čempionāta no 21. līdz 24.martam Holmenkollenē ar devīto posmu noslēgsies Pasaules kausa sezona.

(Pievienota 7.- 9.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi