Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rastorgujevs un Bendika jaukto pāru stafetē sasniedz vēsturē labāko rezultātu

Latvijas vadošie biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika sestdien Pokļukā Pasaules kausa sestā posma jaukto pāru stafetē izcīnīja septīto vietu, kas Latvijas komandai ir līdz šim labākais sasniegums.

Uzvaru sacensībās svinēja Francijas duets Emiljēns Žakelēns un Anaī Beskona, finišējot pēc 38 minūtēm un 33,4 sekundēm. Viņi par 5,9 sekundēm apsteidza Igaunijas duetu, bet 12,1 sekundi lēnāki bija austrieši.

Kā pirmais no Latvijas komandas distancē devās Rastorgujevs, kurš startēja ar 25.numuru. Viņš pirmajā ugunslīnijā bija nekļūdīgs, kā rezultātā izdevās pakāpties uz devīto pozīciju. Otrajā šaušanā viņš pieļāva vienu kļūdu, tomēr tāpat spēja pakāpties par pozīciju.

Pēc nodotās stafetes Bendika pirmajā šautuvē kļūdījās trīs reizes, bet otrajā vēl vienu, kā rezultātā viņa noslīdēja uz desmito pozīciju. Rastorgujevs pēc savas trešās šaušanas, kurā viņš pieļāva četras kļūdas, spēja pakāpties uz septīto vietu, bet pēdējā ugunslīnijā viņam neizdevās aizvērt trīs mērķus, tāpēc Bendika pēdējo etapu uzsāka kā devītā. Latvijas biatloniste septītajā šautuvē pieļāva četras kļūdas, bet pēdējā ugunslīnijā bija nekļūdīga, tobrīd ieņemot desmito pozīciju.

Līdz finišam Bendika pakāpās par trim pozīcijām un sasniedza visu laiku labāko rezultātu Latvijas komandai - septītā vieta.

Latvijas duetam rekords Pasaules kausa pāru stafetē līdz šim bija divas astotās vietas, kas tika sasniegtas 2015./2016.gada sezonā, bet šosezon viņi šajā disciplīnā, kas tika aizvadīta pirmajā posmā, nav piedalījušies.

Vēlāk plkst.16 sāksies 2x6+2x7,5 kilometru jauktās stafetes sacensības.

Latvijas komandas pieteikumā ir Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Jūlija Matvijenko un Bendika. Latviešiem ticis 24.numurs no 26 komandām. Pirmajā posmā Latvija piedalījās jauktajā stafetē, taču ātri tika apsteigta par apli.

Pasaules kausa sestais posms noslēgsies svētdien ar sacensībām masu startā. Latviju tajās pārstāvēs Rastorgujevs.

Jau ziņots, ka ceturtdien 20 kilometru individuālajā distancē vīriem Rastorgujevs izcīnīja 19.vietu, Patrijuks bija 96.pozīcijā, bet Slotiņš - 103.vietā. Piektdien 15 kilometros sievietēm Bendika izcīnīja 24.vietu, bet Jūlija Matvijenko bija 93.pozīcijā.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika un Jūlija Matvijenko.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

 

Top komentāri

Krišjānis Silavnieks
Līdz finišam Bendika pakāpās(!) par 3 pozīcijām uz augšu un sasniedza visu laiku labāko(!) rezultātu Latvijas komandai - 7.vieta. MALAČI! Latvijas duetam rekords Pasaules kausa pāru stafetē līdz šim bija divas 8.vietas - 2015./2016.gada sezonā.
mc
m
Malači,tur arī paliekat,mums te ziemu nevajag!
Eseja
E
Jā, labs rezultāts. Apsveicu! Atvediet nedaudz ziemu arī uz Latviju!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi