Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Skeletoniste Tērauda vēlreiz noslēdz sešinieku EK posmā

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda sestdien Austrijas pilsētā Insbrukā izcīnīja sesto vietu Eiropas kausa trešā posma otrajās sacensībās, šādu pašu sniegumu viņai demonstrējot arī dienu iepriekš.

Tērauda pirmajā braucienā uzrādīja septīto ātrāko laiku, bet otrajā ieguva piekto pozīciju, kā rezultātā divu braucienu summā izcīnīta sestā vieta, līderei zaudējot 0,76 sekundes.

Uzvaru sacensībās izcīnīja kopvērtējuma līdere no Lielbritānijas Amēlija Koltmena, kura trasi divu braucienu summā veica vienā minūtē un 49,25 sekundēs. Otrajā vietā palikusī Alesia Kripa no Itālijas līderei zaudēja 0,20 sekundes, bet bronzu izcīnīja piektdien uzvarējusī Krievijas skeletoniste Alīna Tarajčenkova, kura Koltmenai zaudēja 0,27 sekundes.

Šajās sacensības startēja arī Dārta Zunte, kura pirmajā braucienā uzrādīja devīto ātrāko laiku, bet otrajā bija astotajā pozīcijā, divu braucienu summā izcīnot devīto vietu. Viņa uzvarētājai zaudēja 1,24 sekundes.

Kopumā dāmu konkurencē startēja 26 sportistes.

Tikmēr vīru konkurencē vienīgais Latvijas pārstāvis Krists Netalus izcīnīja 15.vietu, pirmajā braucienā uzrādot 15.ātrāko laiku, bet otrajā izdevās pakāpties divas pozīcijas augstāk.

Pirmo vietu izcīnīja piektdienas sacensību uzvarētājs itālis Amedeo Banis. Viņš Latvijas sportistu apsteidza par 1,18 sekundēm, bet otrās vietas ieguvējs Mets Vestons no Lielbritānijas viņam zaudēja 0,14 sekundes. Bronzas medaļu ieguva japānis Hiroasu Takahaši, būdams 0,35 sekundes lēnāks par itāli.

Vīru konkurencē piedalījās 38 skeletonisti.

Eiropas kausa kopvērtējumā Netlaus ar 203 punktiem ieņem trešo vietu, no līdera Baņa atpaliekot par 80 punktiem. Dāmu konkurencē Tērauda ar 238 punktiem ir otrajā vietā, Koltmenai zaudējot 77 punktus. Zunte ar 155 punktiem ir piektajā vietā.

Sezonas pirmajā posmā Tērauda izcīnīja septīto vietu, bet Zunte bija devītā. Otrā posma pirmajās sacensībās izcīnītas attiecīgi ceturtā un piektā vieta, bet otrajā sacīkstēs uzvaru guva Tērauda, kamēr Zunte ieņēma pirmspēdējo, 24.pozīciju. Piektdien Tērauda izcīnīja sesto vietu, bet Zunte finišēja ar 11.ātrāko laiku.

Eiropas kausā paredzēti pieci posmi, no kuriem ceturtais janvārī notiks Siguldā. Eiropas kauss ir pēc spēka trešais līmenis aiz Pasaules kausa un Starpkontinentālā kausa. Eiropas kausa sezonas noslēgums paredzēts Altenbergas trasē Vācijā, kur notiks pēdējie divi posmi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi