Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Slēpotāja Eiduka sezonas sākumā apsteidz Krievijas izlases līderi

Pagājušā nedēļas nogalē Somijas ziemeļu pilsētiņā Muonio notikušajās starptautiskajās slēpošanas sacensībās ļoti labu sniegumu nodemonstrējusi mūsu labākā distanču slēpotāja no Kokneses novada Patrīcija Eiduka, kura otrajā sacensību dienā 10 km brīvajā stilā spēcīga sastāva konkurencē ieguva 8.vietu, par trim vietām apsteidzot pagājušā gada pasaules čempionātā divas bronzas medaļas ieguvušo Krievijas izlases līderi Natāliju Ņeprajevu, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.

Lai arī šoreiz bez FIS statusa, tomēr sastāvs Muonio tāpat kā iepriekšējo gados bija gana spēcīgs, jo nedēļu pirms pirmā pasaules kausa posma Rukā savu gatavību jaunajai sezonai vēlējās pārbaudīt vairākas elites slēpotājas. Šīs bija arī Krievijas izlases atlases sacensības dalībai pirmajā pasaules kausa posmā novembra pēdējā nedēļas nogalē Somijā. Kopā ar krievietēm, polietēm, vācietēm, slovēnietēm, igaunietēm un arī pa kādai dalībniecei no Austrijas, Itālijas un Somijas jauno sezonu atklāja arī pagājušā sezonā pasaules kausā posmā trīsdesmitniekā tikusī latviete Patrīcija Eiduka, kura, pateicoties Latvijas Olimpiskās vienības, Latvijas Slēpošanas federācijas, Būvkompānijas “Merks”, Kokneses novada dome, “Skandi motors”, “Nateo D vitamīni”, ”Ievas siers”, “Virši” un veikala “MySport” atbalstam varēja ne tikai aizvadīt treniņnometnes augstkalnēs, bet arī vairākas nedēļas trenēties uz sniega Somijā.

Pirmajā dienā 10km klasiskajā stilā ar intervālu startu 24 dalībnieču vidū mūsu slēpotājai izdevās apsteigt trešdaļu konkurentu un ieņemt 16.vietu, distanci veicot 27:39,4 un uzvarētājai Tatjanai Sorinai no Krievijas zaudējot 2:10. Priekš klasiskā stila, kas Patrīcijai nav stiprākā puse, tas labs veikums, jo par 32 sekundēm tika apsteigta šī gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvēja klasiskā stila distancē Izabela Marciša, kurai Patrīcija parasti šajā slēpošanas stilā bija zaudējusi vismaz 40 sekundes. Minūti ātrāk par latvieti noslēpoja un 6.vietā ierindojās labākā Austrijas slēpotāja un regulāri pasaules kausos, pasaules čempionātos un arī Olimpiskajās spēlēs desmitniekā iekļūstošā Terēze Štadlobere, kura iepriekš Eiduku bija apsteigusi par vairāk nekā divām minūtēm. 

Augstāka vieta un labāks rezultāts tika gaidīts otrajā dienā 10km brīvajā stilā, un to pagājušā gada pasaules junioru čempionāta 4.vietas ieguvēja no Vecbebriem arī paveica, 33 dalībnieču vidū iekļūstot desmitniekā un izcīnot 8.vietu. Patrīcija distanci veica 25:18,3 un 33 sekundes piekāpās tai pašai lielu progresu parādījušajai un pārsteigumu sarūpējušajai Sorinai, kura palika nepārspēta otro dienu pēc kārtas un kura pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā bija tikusi tikai sprintos. Titulētā krieviete Ņeprajeva latvietei piekāpās 18 sekundes un palika 11.vietā. Eidukai 11 sekundes zaudēja Phjonhčanas Olimpisko spēļu 10.vietas ieguvēja Anna Ņečajevska, 25 sekundes lēnāka bija pagājušajā sezonā piecas reizes pasaules kausa posmos divdesmitniekā iekļuvusī Alisa Žambalova, bet gandrīz minūti atpalika pasaules čempiones U23 grupā Jana Kirpičenko un Anna Žerebjateva (visas Krievija). Ņemot vērā labāko piecu vietu ieguvēju reitingu, FIS punktu izteiksmē Patrīcijas rezultāts sanāktu ap 45 FIS punktiem.

Jau šo piektdien Patrīcija piedalīsies šīs sezonas pirmajā pasaules kausa posmā, kurā paredzēti trīs starti, no kuriem parasti divi ir klasikā un viens brīvajā stilā. “Ruka triple” programma nav diez ko parocīga Latvijas vadošajai slēpotājai, jo brīvā stila distance nebūs otrajā dienā ar intervāla startu, bet gan noslēdzošajā dienā iedzīšanā, kur mūsu slēpotāja arī mēģinās reāli pacīnīties par iekļūšanu trīsdesmitniekā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi