Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Spilgtā Ģērmane šosezon slēpes Pasaules kausā gatavo saviem spēkiem

Kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane, kura kļuvusi par šī gada sākuma lielāko sensāciju Latvijas sportā, ir viena no retajām Pasaules kausā, kura pirms sacensībām slēpes gatavo pati saviem spēkiem, žurnāla Sporta Avīze februāra numurā pastāstīja slēpotājas mamma Ulla Ģērmane.

Kaut par Austrijā meistarību attīstošās Dženiferas talantu Latvijas kalnu slēpošanas sabiedrībā runāja jau ilgus gadus, līdz šim viņai dažādu problēmu dēļ to nebija izdevies realizēt. Viss mainījās pērnā gada izskaņā, kad starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu 20 gadus vecā sportiste Līencā pārsteidza Pasaules kausa mērogā. Otro reizi karjerā piedaloties šāda līmeņa sacensībās, Ģērmane ne tikai kvalificējās otrajam braucienam, bet izcīnīja 22. vietu, atkārtojot Leldes Gasūnas uzstādīto neatkarīgās Latvijas visu laiku labāko sasniegumu Pasaules kausā.

Zīmīgi, ka šī rezultāta varēja arī nebūt, jo sportiste ar komandu nopietni domājusi, vai vispār tur startēt. "Tobrīd tas bija liels izaicinājums. Lai gan viņa turpat blakus bāzējas, nebija pārliecības, ka Dženifera startam ir gatava. Tieši tobrīd viņa bija pamatīgi apslimusi, bija arī rokas trauma," apstākļus raksturo sportistes māte Ulla. "Beigās jau izlēma: citu startu nav, šeit esam – brauksim! Kaut kad tāpat vajag sākt."

Šo sezonu Ģērmane bija plānojusi aizvadīt Eiropas kausa līmenī, tomēr panākuma spārnota devās arī uz nākamajiem Pasaules kausa posmiem. Ja Slovēnijā izcīnīto divpadsmito vietu skeptiķi vēl varēja norakstīt uz skarbajiem laika apstākļiem, kuros agrāk startējušajām slēpotājām bija zināmas priekšrocības (Dženifera otrajā braucienā sasniedza piekto labāko laiku!), janvāra vidū divos Pasaules kausa posmos Flahavā un Jasnā gūtās astotās vietas un divas dienas pēc kārtas uzvarētas Eiropas kausa sacensības Cellā nostiprināja pārliecību par Ģērmanes piederību elitei slaloma disciplīnā. Februāra sākumā viņa pārliecinoši triumfēja arī pasaules junioru čempionātā.

Sportistes mamma atklāj, ka Dženifera ir viena no retajām Pasaules kausā, kurai slēpes uz sacensībām jāsagatavo pašai. Neskatoties uz straujajiem panākumiem, šobrīd situācija nav mainījusies un sarunas notiek vienīgi par iespējamiem uzlabojumiem no nākamās sezonas: "Viņa turklāt to mācās darīt tikai otro sezonu, kamēr citām meitenēm šajā līmenī slēpes gatavo servisa cilvēki, kuri ar to strādā gadiem, zina visas nianses, knifiņus un āķīšus. Līdz šim tāda bija vienošanās ar treneri, kurš ir viens un viņam fiziski nav laika gatavot slēpes meitenēm."

Dženiferai slēpes piegādā uzņēmums “Head”, kas, neskatoties arī uz sliktām sezonām, allaž ar latvieti pagarinājis līgumu un nav novērsies. Šīs sezonas ievadā Dženifera pieturējās pie “Head” slēpju pagājušā gada modeļa, kas viņai likās ērts, jo aktuālos tā arī nebija sanācis laika iztestēt. Panākumi Pasaules kausā varētu sniegt iespēju ar daudz labvēlīgākiem nosacījumiem runāt par sadarbību ar augstākā līmeņa inventāra ražotājiem un citiem atbalstītājiem. "Lai tiktu pie vēl gādīgākas aprūpes un servisa, viņai šīs vietas trīsdesmitniekā ir ļoti būtiskas. Arī klubam “Apex2100”, kas šobrīd ir viņas lielākais atbalsts, ir ļoti svarīgi, ka viņa tiek televīzijas ekrānos, parāda sevi," stāsta sportistes mamma.

"Šie ir tikai pirmie solīši, tāds atspēriena punkts. Jāņem vērā, ka slalomā procents, kas no starta tiek līdz finišam, nav nemaz tik liels. Tas ir stipri grūtāk nekā distanču slēpošanā, biatlonā vai kamaniņās. Riska pilns, sarežģīts, taču skaists sporta veids," par meitas spertajiem pirmajiem soļiem elitē priecājas Ulla Ģērmane.

Šīs sezonas noslēdzošās Pasaules kausa sacensības slalomā notiks 10. martā Zviedrijā, bet pēc tam marta otrajā pusē Austrijā risināsies finālposms, kurā piedalīsies katras disciplīnas 25 labākie sportisti un arī esošie pasaules junioru čempioni. Pašlaik Ģērmane ir starp slaloma ranga pirmajām 25, tomēr talantīgā Latvijas sportiste jebkurā gadījumā finālsacensībās varēs startēt kā pasaules junioru čempione. Vienīgi šobrīd Austrijā, tāpat kā daudzviet citur Eiropā, ir ļoti silts un maz sniega, kas apdraud šo sacensību norisi.

Pilnu stāstu par Dženiferas Ģērmanes spilgto uzplaukumu lasiet žurnāla Sporta Avīze februāra numurā, kas vēl pēdējo nedēļu pieejams labākajās preses tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi