Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Svarīgākajā brīdī izšauj

Perfekti ar fizisko formu trāpījuši Latvijas vadošie biatlonisti Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs, kas pasaules čempionātā Pokļukā sasnieguši sezonas augstvērtīgākos rezultātus.

Rastorgujevs piektdien sprintā ar vienu kļūdu finišēja 15. vietā. Šaudams precīzi, viņš trijniekā nebūtu ticis. Pārsteidzošu pirmo uzvaru karjerā izcīnīja zviedrs Martins Ponsiluoma. Labāko devītnieku aizņēma tikai Norvēģijas, Francijas un Zviedrijas biatlonisti. Iedzīšanā Rastorgujevs pirmo šaušanu veica precīzi un pacēlās uz desmito vietu. Turpmākajā distancē viņš savas pozīcijas būtiski nemainīja, nākamajās trīs šaušanās kļūdoties pa reizei. Pēdējā aplī viņš pietuvojās priekšā esošajiem Simonam Ederam un Artemam Primam, tomēr noķert viņus neizdevās.

Rastorgujevs finišēja desmitajā vietā, pakāpjoties par piecām pozīcijām. Tas ir viņa otrs labākais rezultāts pasaules čempionātos.

Augstvērtīgāku rezultātu viņš sasniedza pirms diviem gadiem Estešundā, kur iedzīšanā no 14. vietas uzlēca uz sesto. Tā arī bija pēdējā reize, kad viņš bija iekļuvis labāko desmitniekā Pasaules kausa līmeņa sacensībās. Pēc divu gadu pauzes Rastorgujevam to atkal izdevās paveikt. Iedzīšanā otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātā triumfēja francūzis Emiljēns Žaklēns, kuram tās ir vienīgās uzvaras karjerā.

Labāko sniegumu šosezon demonstrē arī Baiba Bendika. Sprintā viņa ar trim soda apļiem ieņēma 26. vietu, kas bija, pateicoties ātrajai šaušanai un slēpošanai.

Pasaules čempionātu debitante Annija Keita Sabule bija pārliecinoši pirmā no beigām. Pēc sprinta Bendika savā Instagram profilā rakstīja, ka ''Top 30 ar trim soda apļiem vējainos apstākļos nav slikti, bet rīt jāparādā smukāks biatlons''.  Tas viņai izdevās. Iedzīšanā četrās šaušanās vien divas kļūdas, kas ļāva pakāpties par astoņām pozīcijām un finišēt 18. vietā. Dāmām gan sprintā, gan iedzīšanā triumfēja norvēģiete Tirila Ekhofa, kas pārņēmusi vadību Pasaules kausa kopvērtējumā.

Pateicoties labajam sniegumam, Latvijas vadošie biatlonisti saglabā ļoti labas izredzes kvalificēties masu startam.

Lai to izdarītu, otrdien Bendikai un trešdien Rastorgujevam jānostartē labā līmenī klasikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi