Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Tehnikas jomā uzlabojumus tā arī nesagaidīja

Vilšanās par to, ka ar pašu spēkiem bija par maz, lai iesaistītos cīņā par medaļām. Latvijas vadošā bobsleja divnieku ekipāža – Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis – Pekinas olimpiskajās spēlēs ieņēma 9. vietu. Debitantiem Emīlam Cipulim un Edgaram Nemmem – 17. vieta. Visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas ekipāžas. Sestdien un svētdien startēs četrinieki.

Pēc pirmās sacensību dienas un ieņemtās 9. vietas Ķibermanis izteica cerību, ka izdosies pacīnīties par vietu labāko sešniekā, tomēr viņam nācās atzīt, ka tas nebija reāli izdarāms. "Labi, bija tā viena kļūda pirmajā braucienā pēc ceturtās virāžas, bet otrais brauciens... Es nezinu, vai varēja kaut kur piekasīties. Tendence nebija laba, kā jau visu sezonu. Cerējam, ka šeit divnieks varbūt slīdēs, bet nav tā, kā gribētos." Stūmējs Miknis arī norādīja uz atpalicību tehnikas jomā: "Viss jau ir redzams. Startu daudzmaz iestūmām, bet ar to ir par maz šajā sporta veidā. Nepietiek tikai labi braukt un labi iestumt, tehnikai arī jābūt labā līmenī. Mainījām slidu, bet redzam, ka uzlabojumu nav."

Pēc trenera Sanda Prūša domām, Ķibermaņa ekipāžai pēc parādītā snieguma vajadzēja būt trešajai vietai, bet par labu startu un labu braukšanu neapbalvo – jābūt vēl arī konkurētspējīgai tehnikai. "Baigais tukšums," pēc mačiem rūgtumu neslēpa Prūsis. "Diemžēl – jā, vakar vēl bija emocijas, kad likās, ka, šo un to pamainot, mainīsies arī rezultāts trases lejā, bet varu tikai pateikt paldies džekiem par attieksmi, startu un braukšanu. Labi padarīts darbs, bet ar tehniku nebijām konkurētspējīgi."

Prūsi nepārsteidza Frīdriha un Lohnera vietas galvgalī, taču Hāfera iekļūšana trijniekā neesot loģiska: "Pirms sacensībām domāju, ka citu valstu sportisti par trešo vietu pacīnīsies, bet, kad redzu, ka trešā ekipāža bez laba starta aizbrauc līdz trešajai vietai, tad tā jau ir cita līga."

Atzinīgi Prūsis novērtējuma Cipuļa veikumu. "Visnotaļ cienījama debija. Redzot, kādi veči viņam bija apkārt, tā bija neiespējamā misija tikt kaut kur augstāk." Pats pilots arī bija gandarīts: "Viss kārtībā. Darījām, ko varējām, cīnījāmies līdz pēdējam. Tā arī ir mūsu vieta."

Bobslejs. Olimpiskās sacensības Pekinā

Divnieki: 1. F. Frīdrihs/T. Margiss 3:56,89, 2. J. Lohners/F. Bauers +0,49, 3. 4. K. Hāfers/M. Zommers (visi Vācija) +1,69, 4. M. Fogts/S. Mihels (Šveice) +1,94, 5. B. Maiers/M. Zammers (Austrija) +2,23, 6. R. Rinaldi/B. Vains (Monako) +2,25, ...9. O. Ķibermanis/M. Miknis +2,45, ...17. E. Cipulis/E. Nemme (visi Latvija) +4,01. Startēja 30 ekipāžas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi