Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valdība atbalsta nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu slēpošanas trasēm Siguldā

Valdība otrdien atbalstīja nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu divām sporta bāzēm - Fischer Slēpošanas centram un Siguldas pilsētas trasei.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pamato, ka, piešķirot abām sporta bāzēm nacionālās sporta bāzes statusu, tikšot veicināta nacionālo sporta bāžu attīstība un radīti apstākļi Latvijas sportistu sagatavošanai startiem olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos un citās sporta sacensībās, kā arī starptautisku sporta sacensību norisei Latvijā.

Abas sporta bāzes atrodas SIA Siguldas sporta serviss valdījumā, kurai tādas tiesības ir piešķirtas ar 2008.gada deleģēšanas līgumu, kas noslēgts starp Siguldas Sporta servisu un Siguldas novada pašvaldību.

Rīkojumā norādīts, ka Siguldas Sporta serviss pērnā gada 22.maijā iesniegusi ministrijā iesniegumu par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu un dokumentus, kas apliecina abu sporta bāžu atbilstību nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanas nosacījumiem.

Fischer Slēpošanas centrs ir distanču slēpošanas bāze, kas atrodas Siguldā, Puķu ielā 4, un Siguldas novada pašvaldība ir 100% kapitāldaļu turētāja SIA Siguldas Sporta serviss, tai skaitā tās sporta bāzei. Sporta bāze sastāv no zemes vienības 37,508 hektāru platībā un divām būvēm.

IZM apgalvo, ka šī sporta bāze ir Austrumeiropā pirmā mākslīgi saldētā distanču slēpošanas trase, kas ziemā apmeklētājiem piedāvā apgaismotu mākslīgo distanču slēpošanas trasi 1,25 kilometru garumā. Dabīgos sniega apstākļos trasi iespējams izveidot pat līdz deviņiem kilometriem.

Sporta bāzes servisa ēkā pieejama inventāra noma, slēpju apkopes serviss, ģērbtuves, dušas un sauna. Bezsniega apstākļos apmeklētājiem pieejams 1,25 kilometrus garš asfaltēts aplis, kas īpaši piemērots rollerslēpotājiem un skrituļslidotājiem, bet arī skriešanai, nūjošanai un velobraukšanai. Servisa ēkā pieejama rollerslēpju, skrituļslidu, elkoņu un ceļgalu aizsargu, ķiveru, kā arī nūjošanas nūju noma.

Savukārt Siguldas pilsētas trase ir kalnu slēpošanas bāze, kuru veido trošu ceļu iekārta un zemes vienība, kas atrodas Siguldā, Peldu ielā 1. Sporta bāzē ir kalns ar Starptautiskās slēpošanas federācijas atzīšanas sertifikātā norādītajiem parametriem - starts 106 metri, finišs 16 metri, vertikālais slīpums 90 metri, turpretī kopējais garums ir 327 metri.

Tāpat rīkojumā norādīts, ka saskaņā ar biedrības Latvijas Slēpošanas federācija un Sporta bāzes pārstāvju sniegto informāciju, trase ir vienīgā kalnu slēpošanas trase Latvijas teritorijā, kas ir piemērota pasaules un Eiropas čempionātu posmu un kvalifikācijas sacensību rīkošanai.

Saņemot nacionālās sporta bāzes statusu īpašniekam ir pienākums nodrošināt, ka tās darbība un tehniskais stāvoklis atbilst normatīvo aktu prasībām. Tāpat rīkojumā noteikts, ka nacionālās sporta bāzes un zemi to uzturēšanai ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek.

Top komentāri

Dāvis Kiprēģelis
D
Šis ir valdības visjocīgākais un visneveiklāk pamatotais lēmums šajā COVID-19 pandēmijas laikā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi