Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dānija uzsāk ES prezidentūru; prioritāte - zaļā domāšana

Dānijas valdība šodien, 1. janvārī, no Polijas pārņem Eiropas Savienības (ES) prezidentūru uz nākamajiem sešiem mēnešiem. Dānija galvenokārt vēlas Eiropu padarīt dinamiskāku, zaļāku un drošāku, kā arī turpināt iesākto politiku izaugsmes veicināšanā.

Dānijas Eiropas lietu ministrs Nikolajs Vammens norāda, ka ES patlaban piedzīvo zemus izaugsmes rādītājus un ievērojami atpaliek no globālajiem konkurentiem, tāpēc Dānija centīšoties nākt klajā ar ierosinājumiem, kā šo situāciju mainīt.

Mazās Skandināvijas valsts galvenā prioritāte prezidentūras laikā gan būs cīņa ar klimata pārmaiņām, ko īpaši saasina diskusijas par tām, ņemot vērā daudzu valstu pievēršanos gandrīz tikai ekonomisku jautājumu risināšanai. Vammens uzsver, ka Eiropa globāli ieņem vadošo lomu priekšzīmes rādīšanā dažādu ierobežojumu noteikšanā, kas varētu palēnināt globālo sasilšanu, taču pēdējā laikā ir aizdomas, ka tā šo sasniegumu varētu zaudēt. Viņaprāt ilgtspējīgu attīstību iespējams nodrošināt tikai tad, ja zaļā domāšana ir visa pamatā.

Tāpat Dānijas valdība pievērsusi uzmanību Eiropas robežām, uz kurām globalizācjas dēļ aug spiediens gan migrācijas gan pieaugošās starptautiskās noziedzības dēļ. Tāpat dāņiem svarīga šķiet Kohēzijas politika un citu nozīmīgu politikas instrumentu reformas, kā, piemēram, Kopējās lauksaimniecības politikas un Izpētes un attīstība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses