Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

ĀM: Austrumu robežas drošības stiprināšana ir nemainīgi augsta Latvijas prioritāte

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs piektdien, tiekoties ar Ungārijas Eiropas Savienības lietu ministrijas parlamentāro sekretāru Barnu Pālu Žigmondu, apliecināja, ka austrumu robežas drošības stiprināšana ir nemainīgi augsta Latvijas prioritāte, informēja ĀM.

Pelšs novērtēja Latvijas un Ungārijas regulāro divpusējo dialogu, kā arī izteica pateicību Ungārijai par atbalstu NATO atturēšanas un aizsardzības pasākumos Baltijas reģionā un dalību Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā. Pelšs akcentēja nepieciešamību turpināt sniegt visaptverošu atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju. Pārrunājot drošības situāciju reģionā un hibrīdos apdraudējumus, valsts sekretārs uzsvēra, ka austrumu robežas drošības stiprināšana ir nemainīgi augsta Latvijas prioritāte.

Tikšanās laikā ar valsts sekretāra vietnieci Eiropas lietās Ingrīdu Levrenci tika pārrunāti aktuālie Eiropas Savienības darba kārtības jautājumi. Levrence informēja, ka Latvijas interešu uzmanības centrā 2024.gada otrajā pusgadā būs Ukraina, ekonomikas stiprināšana, kā arī ES paplašināšanās un pielāgošanās.

Ungārija būs ES prezidējošā valsts 2024.gada otrajā pusgadā no 2024.gada 1.jūlija līdz 2024.gada 31.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē