Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Indriksone aicina Konkurences padomi veikt koksnes kurināmā tirgus uzraudzību

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) ir aicinājusi Konkurences padomi (KP) kā vienu no prioritārām tirgus uzraudzības jomām noteikt koksnes kurināmā tirgus segmentu un savas kompetences ietvaros nodrošināt nepieciešamās tirgus uzraudzības aktivitātes, lai gūtu pārliecību par godīgas konkurences ievērošanu tirgus dalībnieku darbībā, aģentūru LETA informēja ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Vineta Vilistere - Lāce.

Indriksone skaidro, ka, ņemot vērā enerģijas cenu pieauguma būtisko lomu un ietekmi uz tautsaimniecību, iedzīvotāju labklājības līmeni un nākamās apkures sezonas tarifiem, patlaban ir kritiski savlaicīgi gūt pārliecību, ka koksnes kurināmā tirgus dalībnieku īstenotajās aktivitātēs nav novērojami konkurences tiesību pārkāpumi un enerģijas cenu būtisku pieaugumu Latvijā nav veicinājusi tirgus dalībnieku apzināta rīcība.

Jautājums par koksnes kurināmā cenām tika pārrunāts arī pēdējā Enerģētiskās drošības darba grupā, kur vienojās aicināt KP veikt tirgus uzraudzību. Ekonomikas ministre sagaida no KP viedokli par termiņiem, kad varētu noslēgties koksnes kurināmā tirgus izvērtējums.

Jau ziņots, ka KP šogad martā apņēmās katram degvielas tirgotājam pieprasīt informāciju par degvielas cenu ietekmējošiem faktoriem. Tāpat KP izplatīja aicinājumu degvielas tirgotājiem neizmantot esošo situāciju ļaunprātīgi un mākslīgi nepalielināt cenas, kā arī paziņojusi, ka plāno sākt tirgus uzraudzību, lai noskaidrot, kā veidojas un kas ietekmē degvielas cenas mazumtirdzniecībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē