Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

JV politiķi: Pamatā ierobežojumi jānosaka nevakcinētajiem

Pamatā ierobežojumi jānosaka tiem iedzīvotājiem, kuri nav vakcinējušies pret Covid-19, jo šiem cilvēkiem ir lielāks risks smagākai slimības gaitai, šādu nostāju aģentūrai LETA pauda "Jaunās Vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Judins.

Atbildīgie pašlaik vēl lemj, kādi tieši ierobežojumi būtu nosakāmi, norādīja deputāts. Politiķis domā, ka nebūtu prātīgi īpaši ierobežot vakcinēto tiesības, jo viņi ir mazāk apdraudēti.

Vaicāts par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologa, Latvijas Universitātes profesora Uga Dumpja sacīto, ka pašreizējā situācijā sākotnēji nepieciešams ieviest vienādus ierobežojumus gan vakcinētajiem, gan nevakcinētajiem, Judins atbildēja, ka pieļauj atsevišķu universālu ierobežojumu pieņemšanu, piemēram, arī vakcinētajiem paredzot pienākumu lietot masku un vērtējot iespēju ierobežot kādus nakts pasākumus.

Judins uzsvēra, ka neatbalstu atsevišķus no 2020.gadā ieviestajiem ierobežojumiem, piemēram, nebija pareizi veidot pārdot aizliegto preču sarakstus, jo šāds ierobežojums neesot sasniedzis mērķi. Tāpat, politiķa ieskatā, nebūtu jāīsteno vienkāršots variants "visus no visiem izolēt", jo ir zināms, ka tieši nevakcinētie ir vairāk apdraudēti, tāpēc viņi arī nepieciešamas vairāk pasargāt.

JV frakcijas vadītāja vietnieks uzsvēra, ka Veselības ministrijai (VM) būtu jāskaidro, kur ir ieguldīti vairāki desmiti miljoni eiro, kas bija paredzēti Covid-19 gultu nodrošināšanai. Atsevišķas medicīnas iestādes, kuras pieteicās uz šiem līdzekļiem, šo naudu esot ieguldījušas citās lietās, no kolēģiem dzirdēto informāciju atstāstīja Judins.

Nav arī prātīgi, ka pašlaik cilvēki ar zemāku cenu piedāvājumu tiek motivēti vairāk apmeklēt veikalus, izrietēja no politiķa paustā.

Vaicāts par izskanējušo kritiku valdībai, ka tā nespēj laikus ieviest ierobežojumus, Judins uzsvēra, ka iesmels ir dažādi viedokļi koalīcijā.

JV frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis aģentūrai LETA atkārtoti pauda nostāju, ka šī ir nevakcinēto pandēmija, tāpēc esot jāraugās, kā to apkarot, neierobežojot jau vakcinēto personu ikdienas gaitas. No VM un veselības jomas pārzinātajiem tiek sagaidīts piedāvājums par ierobežojumu noteikšanu, ko valdība varēs apspriest, pauda politiķis.

Vaicāts par Dumpja pausto, ka nepieciešams noteikt ierobežojumus arī vakcinētajiem, Latkovskis norādīja, ka par konkrētu rīcību valdība vēl spriedīs, taču viņš ļoti cer, ka ierobežojumi pamatā attieksies uz nevakcinētajiem, kas veicinātu viņu vakcinēšanos.

Kā ziņots, Latvijas valdība nav spējusi rīkoties savlaicīgi un izlēmīgi, lai ieviestu stingrākus ierobežojumus Covid-19 straujās izplatības mazināšanai, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda vairāki aptaujātie eksperti.

Jau vēstīts, ka par stingrākiem Covid-19 izplatības mazināšanai paredzētiem ierobežojumiem Krīzes vadības padome turpinās spriest ceturtdien, 7.oktobrī, jo otrdien Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sasauktajā sēdē par stingrākiem ierobežojumiem Covid-19 izplatības mazināšanai tika runāts, tomēr pie konkrētiem risinājumiem nonākt vēl neizdevās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē