Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kariņš: Saistībā ar vētru nav nepieciešamības izsludināt ārkārtējo situāciju

Saistībā ar pirmdien notikušo vētru nav nepieciešams izsludināt ārkārtējo situāciju, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes teica Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš otrdien pēc valdības sēdes devās uz Zemgali, lai klātienē novērtētu pirmdienas vētras nodarītos postījumus Zemgalē, Jelgavas un Dobeles novados.

Daloties iespaidos par redzēto, Kariņš teica, ka bija redzams, ka vētra neko nav žēlojusi, daudzām ēkām jumtus caursitusi krusa, spēcīgais vējš izgāzis kokus, lieli zaudējumi radīti lauksaimniekiem.

Viņš akcentēja, ka valsts palīdzēs iedzīvotājiem, kuriem nav bijusi apdrošināšana. "Tas varētu būt krīzes maksājums," teica premjers, norādot, ka pašlaik no pašvaldībām tiek gaidīts precīzs cilvēku skaits, kuriem ir nepieciešama palīdzība. 

Vienlaikus Kariņš norādīja, ka ārkārtējā situācija netiks izsludināta. "Šobrīd neredzu vajadzību, ka mums tas būtu jādara," teica Kariņš, piebilstot, ka ārkārtējās situācijas izsludināšana varētu ļaut apdrošinātājiem neizmaksāt kompensācijas. 

Aģentūra LETA jau vēstīja Kariņš uzdevis ministrijām paātrināti apkopot postošā negaisa radītos zaudējumus un strādāt kopā ar pašvaldībām.

Pirmdien Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē