Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LDDK pārstāvis: Pašreizējā likumdošana neļauj elastīgi organizēt darbu cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta

Pašreizējā likumdošana neļauj elastīgi organizēt darbu cilvēkiem, kuriem nav Covid-19 sertifikāta, šodien Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas par valdības rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanā sēdē sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) jurists, darba tiesību eksperts Jānis Pumpiņš.

Jautājums par nodarbinātības regulējuma sakārtošanu Covid-19 krīzē netiek risināts, jo Saeimā tika apturēts tā dēvētais obligātās vakcinēšanas likumprojekts, norādīja Pumpiņš.

Uzņēmumi ar bažām gaida, kad atkal tiks ieviesti stingrāki ierobežojumi un nebūs atļauts strādāt Covid-19 izplatības mazināšanai, kas atstās negatīvu ietekmi uz tautsaimniecību, norādīja LDDK pārstāvis.

Biznesa vidē jau tagad īsteno drošības protokolus, bet esošā likumdošana neļauj elastīgu darba organizēšanu attiecībā uz cilvēkiem, kuriem nav Covid-19 sertifikāti, atzīmēja Pumpiņš.

LDDK ģenerāldirektores vietniece politikas plānošanas un administratīvajos jautājumos, eksperte Ilona Kiukucāne norādīja, ka vakcinētiem darbiniekiem būtu jāļauj strādāt ērtākos apstākļos, ka masku vietā viņi varētu lietot sejas vairogus. Kiukucāne norādīja, ka jau tagad bieži vien pārdevēji nepareizi lieto masku.

Organizācijas pārstāve uzsvēra, ka epidemioloģiskās drošības nodrošināšana jau ilgu laiku ir ierasta pieeja valstī, jo jau spēkā esošā likumā ir noteikta gan obligātā vakcinācija pret konkrētām slimībām, kā arī prasība darbiniekiem pēc sanitārās grāmatiņas. LDDK kā uzņēmēju organizācija atbalsta aicinājumu vakcinēties un uzskata, ka maksimāli būtu jāveicina "zaļā režīma" izmantošana, kur darbinieki un klienti ir vakcinēti, pauda organizācijas ģenerāldirektores vietniece.

Reizē pārtikas un mazumtirdzniecība nekad nebūs situācijā, kad visi klienti ir vakcinējušies, tāpēc šajās sfērās vakcinētiem darbiniekiem jāļauj strādāt ar sejas vairogiem, atzīmēja Kikucāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē