Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nemiro: KPV LV neizslēdz iespēju pamest valdību

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) anulēto piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu vērtē kā politisku izrēķināšanos, tādējādi viņa pārstāvētais politiskais spēks KPV LV neizslēdz iespēju pamest valdību, aģentūrai LETA atzina Nemiro.

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) ir lēmis anulēt Nemiro pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicinājis KPV LV izvirzīt jaunu ministra amata kandidātu.

Nemiro apgalvoja, ka viņš vēl nezina, kāpēc SAB anulējis viņam piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu, vienlaikus norādot uz iespējamu informācijas noplūdi no SAB.

"Man vakar plkst.14 zvanīja žurnālisti un uzdeva jautājumu par to, vai man ir kādas problēmas ar pielaidi, bet par SAB lēmumu uzzināju tikai šorīt no premjera, lai gan dokumentāla apstiprinājuma vēl nav. Tas man lika uzdot loģisku jautājumu - vai SAB ir spējīgs glabāt valsts noslēpumu? Jo jautājums par pielaides piešķiršanu darbam ar valsts noslēpumu ir valsts noslēpums," klāstīja Nemiro.

Pēc ministra domām, SAB lēmums anulēt viņam pielaidi darbam ar valsts noslēpumu ir politiska izrēķināšanās.

"Tam ir trīs iemesli. Pirmkārt, vēlējos atcelt obligātā iepirkuma komponenti (OIK). Otrkārt, sašķidrinātās dabasgāzes termināla būvniecība Skultes ostā, kam vēlas piešķirt nacionālu interešu projekta statusu. Treškārt, vēlme atslepenot Parex bankas darījumu. Man neļāva atcelt OIK, tāpēc atcēla mani," stāstīja Nemiro.

Viņš apliecināja, ka joprojām ieņem ekonomikas ministra amatu, bet par tālāko KPV LV lems pirmdien, 16.martā, plkst.11.

"Patlaban bumba ir mūsu pusē. KPV LV domā par divām iespējām - atstāt valdību vai to pamest, kas patlaban gan ir visneskaidrākais jautājums," piebilda Nemiro.

Vaicāts, vai KPV LV varētu koalīcijas partneriem uzstāt, ka Nemiro ir jāsaglabā ekonomikas ministra amats, Nemiro sacīja, ka scenāriji ir dažādi, bet par konkrētu scenāriju KPV LV lemšot koleģiāli.

Nemiro par ekonomikas ministru kļuva pērnā gada 23.janvārī, kad Saeima apstiprināja Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa izveidoto valdību.

Nemiro dzimis 1981.gadā. 2017.gada jūnijā viņš no partijas KPV.LV tika ievēlēts par Jelgavas novada domes pašvaldības deputātu. Savukārt 2018.gada oktobrī Nemiro no KPV.LV saraksta tika ievēlēts 13.Saeimā.

Nemiro ir bijusi darba pieredze valsts pārvaldē. No 2001.gada līdz 2002.gadam viņš bijis jurista palīgs Nodarbinātības valsts aģentūrā, bet no 2002.gada līdz 2003.gadam bijis jurists Ekonomikas ministrijā.

No 2003.gada līdz 2004.gadam Nemiro ieņēmis jurista amatu uzņēmumā Darts Gard, bet no 2004.gada viņš bijis advokāts zvērinātu advokātu birojā Ludis Sakne.

Stājoties ekonomikas ministra amatā, Nemiro bija sadarbības partneris zvērinātu advokātu birojā Rebenoks&Vilders, kā arī ieņēma SIA ECB Assets valdes locekļa amatu.

2009.gadā Nemiro Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu jurisprudencē.

Top komentāri

Itamars Toledano
Nebūs nekāds brīnums, ja arī Ģirģenis drīz iekritīs, jo arī tam Gobzemis un Šmits ir dieva vietā. Sapratīgs cilvēks no šīs bandas kā no mēra muktu, jo šī neģēļu, monstru un zombiju IZLASE ir SLIMI ar ļaunumu un naidu pret valsti un pret tās iedzīvotājiem.
Jorens
J
Šis nav miera mika kā Zakatistovs, bet īsts dervišs pašaustās vadmalas biksēs.
:)
:
Nekas cits neatliek - rebes kārtot nevar kā bija iecerēts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē