Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Politologs: Partijas Konservatīvie neiekļūšana valdībā var krietni ietekmēt jaunās koalīcijas veidošanos

Liels jautājums rodas par partijas "Konservatīvie" pārstāvju iespēju saņemt mandātus, turklāt partijas neiekļūšana valdībā var krietni mainīt 14.Saeimas koalīcijas veidošanos, aģentūrai LETA pieļāva Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesors, politologs Juris Rozenvalds.

Rozenvalds norāda, ka lielākoties kopējo vēlētāju aktivitāti uz leju velk tieši Rīgas reģions, kur vēlētāju aktivitāte ir neparasti zema. Kamēr Rīgā vēlētāju aktivitāte pazeminās, pārējos apgabalos aktivitāte ir pieaugusi.

Politologs atzīst, ka ir grūti pateikt, tieši kāpēc šādi rādītāji ir izveidojušies. Tomēr, balstoties uz 2018.gada vēlēšanu aktivitāti, vēl var spekulēt, ka Rīgas vēlētāju aktivitāte palielināsies līdz vēlēšanu noslēgumam.

Rozenvalds atgādina, ka Rīga ir nozīmīgs vēlēšanu reģions, jo tas veido apmēram trešdaļu no mandātu sadalījuma.

Rozenvalds arī uzskata, ka šīs vēlēšanas raksturosies ar diezgan būtisku vēlētāju simpātiju pārdali, piemēram, partija "Saskaņa" vairāk nebūs tāda pati, kāda tā bija iepriekš.

Runājot par vēlētāju vēlmēm turpināt balsot par 13.Saeimas koalīcijas pārstāvjiem, Rozenvalds norāda, ka vēlētāju vēlmi ietekmē partiju līderu izteikumi, piemēram, pašreizējā Ministru prezidents Krišjāņa Kariņa (JV) izteikums par vēlmi saglabāt pašreizējo koalīcijas sastāvu.

Tomēr kopumā Rozenvalds, spriežot pēc dažādām intervijām, secina, ka liela daļa sabiedrības balsos tieši par 13.Saeimas pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē