Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šuplinska: Ja pēc attālināto mācību nedēļas nesekos saslimstības pieaugums, pašvaldības pašas varēs lemt par mācību modeļiem

Ja pēc attālināto mācību nedēļas nesekos Covid-19 saslimšanu pieaugums, pašvaldības varēs pašas pieņemt lēmumu par tās padotībā esošo izglītības iestāžu mācību modeļiem, šodien preses konferencē žurnālistiem norādīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Vaicāta, vai gaidāmās attālinātās mācību nedēļas pašvaldības varēs pašas izvēlēties, kā turpmāk nodrošināt mācības, viņa sacīja, ka tas atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas. "Ja šajā laikā situācija paliks stabila vai [Covid-19 izplatība] mazināsies, tad jā, noteikti. Ja redzam saslimstības kāpumu - tad, protams, var sekot arī citi ierobežojumi," teica ministre.

Tāpat viņa norādīja, ka izvēlētā attālināto mācību nedēļa 7.-12.klašu skolēniem ir preventīvs pasākums, lai pēc skolēnu rudens brīvdienām visi neatrastos skolā, un skola spētu visu sakārtot un dezinficēt.

Kā ziņots, pēc rudens brīvlaika, no 26.oktobra līdz 30.oktobrim, mācību process 7.-12.klašu audzēkņiem notiks attālināti, paredz valdībā apstiprinātie grozījumi noteikumos Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Minētajā nedēļā mācības notiks attālināti vispārējās pamatizglītības programmas un vispārējās vidējās izglītības programmas 7.-12.klases skolēniem, lai mazinātu Covid-19 izplatību izglītības iestādēs. Izņēmums šai normai ir sociālās korekcijas izglītības iestāde Naukšēni.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē