Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ušakovs: Zaudētais atbalsts ir Saskaņas valstiskās stājas un Krievijas agresijas nosodījuma rezultāts

Zaudētais atbalsts ir partijas "Saskaņas" valstiskās stājas un Krievijas agresijas nosodījuma rezultāts, aģentūrai LETA pauda partijas domes priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs.

"Saskaņa", stāvot izvēles priekšā, vai rīkoties valstiski, vai arī populistiski spēlēties ar nacionālo drošību un valsts interesēm, rīkojās skaidri - pauda valstisku stāju un nosodīja Krievijas agresiju Ukrainā. Ušakovs piebilda, ka šādu nostāju arī nav plānots mainīt, ņemot vērā Krievijas arvien jaunas agresijas izpausmes.

"Tas ir rezultāts, kas saistīts ar "Saskaņas" rīcību, tās trūkumu un vēsturiska mēroga pārmaiņām," pauda politiķis.

Ušakovs sacīja, ka partiju rezultāti savas dzīves ciklā ir dažādi - ir gadi, kad politiskajam spēkam ir pāri 30 mandātiem, bet dažreiz to ir mazāk.

""Jaunās vienotības" piemērs ir ļoti ilustratīvs - knapi iekļuva 13.Saeimā, bet tagad varētu būt ap 20 vai pat vairāk. Tie, kas raudās un nestrādās, tie Ziemassvētkus nesvinēs, tāpēc vienīgā atbilde turpmākajam darbam ir strādāt trīs reizes vairāk nekā līdz šim," norādīja Ušakovs.

Viņa vērtējumā daļa "Saskaņas" vēlētāju palika mājās, daļa aizgāja "pie ne īpaši zinātniski nosķaņotiem vai citu ģeopolitisko kursu pārstāvošajiem". "Saskaņa" turpinās darboties, lai rūpētos par Latvijas krievvalodīgajiem, kuri patlaban ir "dziļā šokā". Tāpēc vajadzīgs laiks, lai izprastu jauno realitāti, savukārt partijai ir jācenšas runāt ar cilvēkiem.

Ušakovs piekrita, ka Rīgas "zaudēšana" arī varētu būt viens no faktoriem, kāpēc partijai šajās vēlēšanās sekmējies sliktāk, taču tas nav galvenais apstāklis.

ā ziņots, lielāko vēlētāju atbalstu 14.Saeimas vēlēšanās varētu būt guvušas "Jaunā vienotība" (JV), Apvienotais saraksts (AS) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina aģentūras LETA, Latvijas Televīzijas (LTV), Latvijas Radio un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) sestdien veiktā nobalsojušo vēlētāju aptauja pie iecirkņiem ("exit poll").

Saskaņā ar vēlētāju aptaujas datiem 5% barjeru varētu būt pārvarējušas un Saeimā iekļūtu vēl piecas partijas - Nacionālā apvienība (NA), "Progresīvie", "Stabilitātei!", "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un "Attīstībai/Par!" (AP), bet vēl vairākas ir tuvu šai robežai. To, kuras partijas būs pārstāvētas 14.Saeimā, parādīs tikai oficiālie Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Par JV varētu būt nobalsojuši 22,5% vēlētāju, par AS, kuru kuru veido Latvijas Zaļā partija, Latvijas reģionu apvienība un Liepājas partija - 11,5%, bet par ZZS - 10,9% vēlētāju. Par NA varētu būt nobalsojuši 8,4%, par "Progresīvajiem" - 8,3%, par "Stabilitātei!" - 5,4%, par LPV - 5,3%, bet par AP - 5,2% pilsoņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē