Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Lielbritānijā dzimušais Voterss ilgstoši iestājies par dažādiem kreiso nometnes mērķiem

Pink Floyd leģenda Voterss Džonsonu nodēvē par sociopātu

Viens no rokgrupas Pink Floyd leģendām Rodžers Voterss piektdien Venēcijas kinofestivālā Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu nodēvēja pa bīstamu sociopātu, pārmetot premjeram vēlmi iznīcināt planētu. Festivālā, kur pirmizrādi piedzīvojusi Votersa filma Us + Them par viņa pēdējo pasaules koncerttūri, mūziķis sacīja, ka Džonsons un citi populistu līderi, tādi kā ASV prezidents Donalds Tramps, ir apņēmušies planētu iznīcināt.

Tāpat kā Brazīlijas galēji labējais prezidents Žairs Bolsonaru, arī Džonsons un Tramps "stūrgalvīgi cenšas iznīcināt šo skaisto planētu, uz kuras mēs dzīvojam. Ja mēs nepretosimies neoliberāļu un neofašistu spēkiem, kas plosa šo planētu, mēs neko neatstāsim mūsu bērniem un viņu bērniem."

Lielbritānijā dzimušais Voterss, kurš ilgstoši iestājies par dažādiem kreiso nometnes mērķiem, ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka Džonsons "atbilst visām fašistu paradigmām. Viņš ir uzmanību piesaistošs klauns, kuru pilnīgi neinteresē nekas cits, kā vien tas, kā viņš var tikt pie varas".

"Fašisms vienmēr ir valdošās un korporāciju šķiras nešķīsta alianse ar neizglītotās masas plašu atbalstu. Tas šobrīd notiek Apvienotajā Karalistē," skaidroja mūziķis.

"Tev vai nu ir sirdī mīlestība, vai nav," mūziķis sacīja ziņu aģentūrai AFP. "[Mateo] Salvīni nav mīlestības sirdī," piebilda Voterss, izsakoties par līdzšinējo Itālijas iekšlietu ministru. "Nav arī nedz Borisam Džonsonam, nedz Donaldam Trampam. Viņi ir bezsirdīgi sociopāti, tāpēc vienkāršiem cilvēkiem viņus nevajadzētu uztvert nopietni."

Preses konferencē Venēcijas festivālā Voterss arī pauda atbalstu tīmekļa projekta WikiLeaks dibinātājam Džūljenam Asanžam, brīdinot, ka Asanžs var tikt nogalināts, jo atklātībai nodevis ziņas par ASV Irākā pastrādātajām zvērībām.

Voterss arī apgalvoja, ka Brazīlijas eksprezidents Luiss Inasiu Lula da Silva cietumā nonācis safabricētu apsūdzību rezultātā un ka "valdošās aprindas darījušas visu, lai Venecuēlā sagrautu Ugo Čavesa bolivārisko revolūciju".

Top komentāri

kreisuma kaite
k
Shitaa slaveniiba vislabaak zinaama ar savu liishanu politikaa un antisemiitismu. "It is just in Roger Waters' nature to make people uncomfortable. "
jautājums
j
Kāpēc "Diena" nav uzrakstījusi, ko Centrāltirgus tante ir teikusi par Kariņu?
trusis nejaukais
t
taa ir ka visu muuzhu koksu snjauc. miilestiiba sirdii saproties ha ha.. atradushi te politisko autoritaati, ljaujiet drusku paraudaat :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē