Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV regulators brīdina aviokompānijas par briesmām Ukrainas un Krievijas robežu tuvumā

ASV Federālā aviācijas administrācija (FAA) aicinājusi aviokompānijas izrādīt maksimālu piesardzību, lidojot gaisa telpā Ukrainas un Krievijas robežu tuvumā, vēsta aģentūra Reuters.

FAA paziņojumā ASV aviokompānijām teikta, ka "pieaugošā reģionālā spriedze var novest pie negaidītām sadursmēm uz robežas, paaugstinātas militārās aktivitātes un/vai konflikta". FAA arī prasa aviokompānijām sniegt informāciju par plānotajiem lidojumiem šajā reģionā 72 stundas pirms lidojuma.

Savukārt Ukrainas Valsts aviācijas dienesta paziņojumā teikts, ka, izņemot "atsevišķus ierobežojumus" lidojumiem valsts austrumos, gaisa telpa virs Ukraina ir droša lidojumiem. Kā norāda dienests, valstīs darbojas agrīnā brīdinājuma procedūra par draudiem lidojumiem, kas var rasties konflikta Donbasā dēļ.

FAA 2014.gadā noteica aizliegumu lidojumiem virs konflikta zonas Austrumukrainā.

2014.gada 17.jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas Malaysia Airlines pasažieru lidmašīna Boeing 777. Katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 pasažieri un apkalpes locekļi. Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi.

Izmeklētāji iepriekš paziņojuši, ka raķete Buk, ar kuru notriekta lidmašīna, uz Ukrainu tika nogādāta no Krievijas pretgaisa brigādes, kas bāzēta Kurskā.

Pagājušā gada martā Nīderlandē sākās tiesas prāva par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu, kurā tiek tiesāti četri aizdomās turamie.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē