Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bahmutā un citur Ukrainā dzirdams apšaudes troksnis

Ukrainas Doneckas apgabala pilsētā Bahmutā piektdien dzirdama artilērijas apšaude no abām frontes līnijas pusēm, ziņo aģentūras AFP žurnālisti. Krievijas karaspēks apšaudījis arī citas Ukrainas pilsētas.

Apšaudes troksnis Bahmutā bijis dzirdams pēc plkst.11 pēc Latvijas laika, kad, saskaņā ar Krievijas apgalvojumiem, bija jāstājas spēkā Kremļa izsludinātajai vienpusējai uguns pārtraukšanai.

Artilērijas apšaude nebija tik intensīva kā iepriekšējās dienās un sabombardētās pilsētas ielas bija lielākoties tukšas, izņemot militāro transportu, ziņoja AFP žurnālisti.

Tikmēr Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Kirils Timošenko paziņojis, ka krievi apšaudījuši arī Kramatorsku.

"Okupanti divreiz apšaudīja pilsētu ar raķetēm," pavēstījis Timošenko, norādot, ka viena no raķetēm trāpījusi dzīvojamajai ēkai, taču neviens cilvēks nav gājis bojā.

Arī uzbrukumi Kramatorskai notikuši pēc plkst.11 pēc Latvijas laika.

Savukārt no Hersonas saņemtas ziņas, ka krievu artilērija otro reizi divu dienu laikā apšaudījusi ugunsdzēsējus. Uzbrukumā ir nogalinātie un ievainotie, ziņo Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests.

"Šis ir jau otrais ugunsdzēsēju depo divu dienu laikā, ko apšaudījis ienaidnieks, pārkāpjot visus starptautisko tiesību principus un normas," paziņojis dienesta vadītājs Serhijs Kruks.

"Krievi kārtējo reizi apstiprināja faktu, ka viņiem nevar uzticēties," viņš piebildis.

Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdien uzdevis aizsardzības ministram Sergejam Šoigu pareizticīgo Ziemassvētku laikā uz 36 stundām noteikt uguns pārtraukšanas režīmu visā frontes līnijā Ukrainā. Putins aicinājis arī Kijivu sekot Krievijas piemēram.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē