Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Baidens: Putins "pārrēķinājies" ar Krievijas spēju okupēt Ukrainu

ASV prezidents Džo Baidens otrdien sniegtā retā televīzijas intervijā sacīja, ka viņš uzskata Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par parasti "saprātīgu spēlētāju", kurš "pārrēķinājies" ar Krievijas spēju okupēt Ukrainu.

"Es domāju, ka viņš ir saprātīgs spēlētājs, kurš ievērojami pārrēķinājies," Baidens paziņoja telekanālam CNN pēc tam, kad Krievija apšaudīja civilus mērķus Ukrainā, saasinot septiņus mēnešos ilgo konfliktu. 

Baidens pagājušonedēļ bija brīdinājis, ka pasaule riskē nonākt nukleāra "Armagedona" priekšā, izsakoties par Putina draudiem lietot kodolieročus karā pret Ukrainu.

Baidens intervijā CNN pauda uzskatu, ka Putins pārāk zemu novērtējis Ukrainas pretošanos. 

"Viņš domāja, ka tiks sagaidīts ar atplestām rokām, ka šīs ir Mātes Krievijas mājas Kijivā un vieta, kur viņu sagaidīs. Es domāju, ka viņš vienkārši pilnīgi pārrēķinājās", sacīja Baidens.

ASV prezidents arī raksturoja Putina mērķus, par kuriem tas bija paziņojis pilna apjoma iebrukuma sākumā, kā nesaprātīgus.

"Ja paklausāties runu, ko viņš teica pēc tam, kad bija pieņemts šis lēmums [par iebrukumu], ko viņš teica par visu ideju - viņam vajadzētu būt Krievijas līderim, kurš apvieno visus krievvalodīgos. Es domāju, ka tas ir nesaprātīgi," sacīja Baidens.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē