Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jūlija Navaļnija: Putins un viņa aprindas atbildēs par to, ko nodarījuši Krievijai, manai ģimenei un manam vīram

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un viņa aprindas tiks saukti pie atbildības par to, ko viņi nodarījuši Krievijai, manai ģimenei un manam vīram, Minhenes drošības konferencē piektdien paziņoja mirušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija sieva Jūlija Navaļnija.

"Droši vien jūs visi jau esat pamanījuši šodienas briesmīgās ziņas. Es ilgi domāju, vai man vajadzētu šeit uzstāties vai lidot taisnā ceļā pie saviem bērniem. Bet tad es padomāju, ko manā vietā darītu Aleksejs. Un es esmu pārliecināts, ka viņš būtu šeit. Viņš būtu uz šīs skatuves," pavēstīja Navaļnija.

"Es nezinu, vai ticēt šausmīgajām ziņām, ko mēs Krievijā saņemam tikai no valdības avotiem. Jo jau gadiem ilgi, un jūs visi to zināt, mēs nevaram ticēt Putinam un Putina valdībai. Viņi vienmēr melo," sacīja Navaļnija. "Bet, ja tā ir taisnība, es gribu, lai Putins, visa viņa svīta, Putina draugi, viņa valdība zina, ka viņi tiks saukti pie atbildības par to, ko viņi ir izdarījuši ar mūsu valsti, manu ģimeni un manu vīru. Un šī diena pienāks ļoti drīz."

"Es vēlos aicināt visu pasaules sabiedrību, visus šajā zālē, cilvēkus visā pasaulē, lai mēs esam vienoti un uzveicam šo ļaunumu. Uzvarēt šausminošo režīmu, kas tagad valda Krievijā. Gan šim režīmam, gan Vladimiram Putinam ir personīgi jāatbild par visām šausmām, ko viņi pēdējos gados ir nodarījuši mūsu valstij Krievijai," pavēstīja Navaļnija.

Kā ziņots, Krievijas opozīcijas līderis Navaļnijs, atrodoties ieslodzījumā, miris, piektdien paziņojusi vietējā ieslodzījumu vietu (FSIN) vietu pārvalde. Trešdien Navaļnija preses sekretāre pavēstīja, ka politiķis jau 27.reizi ieslodzīts karcerī.

Kā apgalvo varasiestādes, Navaļnijam pēc pastaigas esot kļuvis slikti un viņš zaudējis samaņu. Tikusi izsaukta ātrā palīdzība, ārsti mēģinājuši viņu reanimēt, taču neveiksmīgi un nācies konstatēt pacienta nāvi.

Navaļnija advokāts Leonīds Solovjovs sarunā ar laikrakstu "Novaja Gazeta" paziņojis, ka savu klientu apmeklējis trešdien un ka tad viss esot bijis "normāli". Navaļnijam nāves brīdī bija 47 gadi.

Vēl ceturtdien Navaļnijs ar video starpniecību piedalījās tiesas prāvā, kur izskatījās možs un jokoja.

Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā. Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu", bet 2023.gada augustā - 19 gadu cietumsodu par "ekstrēmismu".

Navaļnijs decembra beigās tika pārvests uz īpašā režīma koloniju, kas 1960.gados tika uzcelta bijušās Gulaga nometnes vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē