Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Londona: Trieciens Makijivkai ir liecība neprofesionalitātei

Ukrainas armijas gadumijas raķešu trieciens Doneckas apgabala Makijivkai, kur atbilstoši Ukrainas puses aplēsēm nogalināti simtiem Krievijas karavīru, bet Maskava atzinusi 89 savu karavīru nāvi, ir liecība tam, kā neprofesionalitāte noved pie lieliem Krievijas zaudējumiem, jaunākajā ziņojumā norāda Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas militārais izlūkdienests.

Ēka, kur Makijivkā atradās Krievijas karavīri, ir pilnībā sagrauta, bet, ņemot vērā postījumu apjomu, reāla varētu būt iespēja, ka līdzās dzīvojamām telpām atradās munīcija, kas uzsprāga trieciena brīdī, izraisot sekundāros sprādzienus, norāda ziņojuma autori.

Ēka atradās tikai 12,5 kilometru attālumā no frontes līnijas Avdijivkas rajonā, kur šobrīd notiek vienas no sīvākajām kaujām.

Krievijas armijā arī pirms šī kara bijuši gadījumi, kad attiecībā uz munīcijas glabāšanu nav ievērotas drošības prasības, tomēr šis incidents ir pierādījums tam, kā neprofesionalitāte sekmē augstu zaudējumu līmeni Krievijas karavīru vidū, norāda britu izlūkdienests.

Krievijas Aizsardzības ministrija otrdien paziņoja, ka Ukrainas raķetes triecienā Krievijas okupētajā Doneckas piepilsētā Makijivkā nogalināto Krievijas karavīru skaits ir pieaudzis līdz 89.

Ukrainas Bruņoto spēku stratēģiskās komunikācijas pārvalde savā "Telegram" kanālā pirmdien vēstīja, ka šajā triecienā esot nogalināti 400 un ievainoti 300 cilvēki.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē