Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pāvests: Mājas karantīna ir laiks no jauna atklāt ģimenes dzīvi

Cilvēkiem laiku, ko viņi koronavīrusa uzliesmojuma dēļ spiesti pavadīt mājās, būtu jāizmanto, lai no jauna atklātu ģimenes dzīvi, trešdien laikrakstā La Repubblica publicētā intervijā mudināja Romas Katoļu baznīcas pāvests Francisks.

Intervijā 83 gadus vecais baznīcas vadītājs pauda nožēlu par to, ka "ģimenes bieži vien ietur maltītes lielā klusumā", vecākiem skatoties televīziju, bet bērniem spēlējoties a saviem mobilajiem telefoniem.

"Viņi ir kā mūki - visi izolēti viens no otra," norādīja pāvests.

"Klausīties otrā cilvēkā ir svarīgi, jo tā mēs saprotam otra cilvēka vajadzības, pūliņus, vēlmes," skaidroja Francisks.

Viņš mudināja cilvēkus "saprast, ka mūsu bagātība ir mazās lietās", "maiguma, pieķeršanās, līdzcietības žesti ir minimāli un tiem ir tendence pazust ikdienas dzīves anonimitātē".

"Piemēram, silta maltīte, maigums, apskāviens, telefona zvans", žesti, kas padara dzīvi jēgpilnu, rada kopību un komunikāciju mūsu vidū".

Koronavīrusa uzliesmojuma dēļ daudzas Vatikāna norises ar pāvesta līdzdalību vairs nav atvērtas sabiedrībai klātienē, bet tiek pārraidītas tīmeklī.

Svētdien Francisks, daudziem negaidīti, pameta dzīvi izolācijas režīmā un apmeklēja divas baznīcas Romas centrā, no kurām vienā uzstādīts krusts par godu XVI gadsimta mēra beigām.

"Es lūdzu To Kungu apturēt šo epidēmiju: Kungs, apturi to ar savu roku. Par to es lūdzos," laikrakstam La Repubblica par šo savu svētceļojumu sacīja pāvests.

 

Top komentāri

jānis
j
Labs aicinājums.
viegli pļūtīt
v
Atpūsties...,bet vai veikalā,aptiekā un t.t. izsniedz nepieciešamo bez maksas?Hipotekārais pats no sevis nomaksājas,tas vēl vairāk iedzen izmisumā,ja nav naudas līdzekļu uzkrājumu.
.
.
Katros sūdos ir kada zelta maliņa, cilvēki vienmēr kolidz piedzimst, tā principā visu dzīvi pavada 4 posmos - Aug, Mācās, strādā un nomirst, pašlaik vismaz var aizmirst par darbu, vismaz liela daļa un vienkārši atpūsties, un laiku ar savējiem pavadīt, beigsies vīruss, un atkal visi skries strādāt....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē