Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Romas pāvests: Ukrainas apgāde ar ieročiem ir "morāli pieņemama", jo tie vajadzīgi pašaizsardzībai

Romas pāvests Francisks ceturtdien atzina, ka Ukrainas apgāde ar ieročiem ir "morāli pieņemama", jo tie ir vajadzīgi pašaizsardzībai.

Francisks to paziņoja preses konferencē, atgriežoties no starpreliģiju kongresa, kas divas dienas bija noticis Kazahstānas galvaspilsētā Nursultanā.

"Tas ir politisks lēmums, kas var būt morāls, morāli pieņemams, ja tas tiek pieņemts morāles apstākļos," sacīja pāvests, atbildot uz jautājumu, kā viņš vērtē Rietumu ieroču piegādes Ukrainai.

"Pašaizsardzība ir ne tikai likumīga, bet arī dzimtenes mīlestības izpausme. Tas, kurš neaizsargā sevi, kurš neaizsargā neko, to nemīl. Tie, kas aizsargā, [to] mīl," sacīja pāvests.

Francisks piebilda, ka lēmums par ieroču piegādēm var kļūt amorāls tad, ja tā "nolūks ir provocēt vēl vairāk kara, vai pārdot ieročus, vai atbrīvoties no nevajadzīgiem ieročiem".

Romas pāvests arī izteicās par iespējamām Ukrainas un Krievijas sarunām, paužot uzskatu, ka šāds dialogs ir grūts, bet "to nevajadzētu noraidīt".

"Es neizslēgtu dialogu ar jebkuru valsti, kas atrodas kara stāvoklī, pat ja tā ir agresors (..) Reizēm nākas risināt arī šādu dialogu. Nākas, lai kā to negribētu," sacīja pāvests.

Francisks iepriekš bija nācis klajā ar neviennozīmīgiem paziņojumiem par karu Ukrainā. Viņš bija apgalvojis, ka šis karš ir izprovocēts, bija kritizējis ieroču piegādes Ukrainai, kā arī apgalvojis, ka vismaz daļa atbildības par šo karu gulstas uz NATO. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē