Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Šolcs: Putins G20 samitu neapmeklē kritikas pret Krieviju dēļ

Krievijas prezidents Vladimirs Putins varēja piedalīties G20 valstu samitā Indonēzijā, bet atteicās, jo pieaug pārējo dalībvalstu kritika Krievijai, paziņojis Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

Šolcs žurnālistiem Vjetnamas galvaspilsētā Hanojā teica, ka "būtu bijis labi", ja Putins tomēr piedalītos samitā. "Tad viņam būtu jāatbild uz visiem jautājumiem un kritiku, kuru paudušas daudzas pasaules valstis. Visticamāk, ka tieši tādēļ arī viņa tur nebūs," viņš klāstīja.

Šolca vērtējumā, Putina neierašanās neietekmēs Krievijas kara Ukrainā apspriešanu. Starptautiskā sabiedrība skaidri likusi Kremlim saprast, ka militāra eskalācija "ir nepieņemama, un arī Krievijas varasiestādēm, Krievijas prezidentam ir jāstrādā pie priekšlikumiem, kas ļautu nonākt pie miera".

"Tādēļ mēs cītīgi strādājam, lai noformulētu viedokli skaidrojumam, ka starptautiskie noteikumi ir jāievēro, ka likums ir pārāks pār spēku," Vācijas kanclers sacīja.

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka otrdien un trešdien Indonēzijas kūrortā Bali salā notiekošajā G20 samitā Putins neieradīsies, bet to personīgi apmeklēs Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Samitā piedalīsies tādi pasaules valstu līderi kā ASV prezidents Džo Baidens un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins, bet Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis samita dalībniekus uzrunās videozvanā.

Lavrovs jūlijā bija atstājis G20 ārlietu ministru sanāksmi Bali salā, kad citi dalībnieki nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā un atteicās ar viņu fotografēties.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Meklējot atbildīgos, jāsāk ar Āboltiņu

Jaunās Vienotības toreizējais ģenerālsekretārs Artis Kampars 12. Saeimas vēlēšanu naktī uzstājīgi lūdzis IT kompānijai SOAAR, kura gadiem ilgi gādāja par vēlēšanu tehnisko norisi, lai tās vadītājs Re...

Viena uzņēmuma likums

Absolūtā triecientempā valdībai un Saeimai "cauri tika izdzīti" grozījumi Likumā par budžetu un finanšu vadību, kas paredz valstij iespēju iegādāties jaunemitētus fiksēta ienākuma vērtsp...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē