Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziemeļkoreja apsūdz Vašingtonu naidīgā politikā pret Phenjanu

Ziemeļkoreja svētdien apsūdzēja Vašingtonu naidīgā politikā pret Phenjanu un paziņoja, ka nedomā atsākt kodolsarunas ar ASV, kamēr Vašingtona turpinās īstenot šādu politiku.

"Mums nav nodoma turpināt šādas nelabumu uzdzenošas sarunas (..) pirms ASV spers būtisku soli un neatgriezeniski pārtrauks naidīgo politiku pret Korejas Tautas Demokrātisko Republiku (KTDR),"  sacījis Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs, kura teikto citē Ziemeļkorejas oficiālā informācijas aģentūra KCNA. 

"KTDR un ASV dialoga nākotne ir atkarīga no ASV attieksmes, un termiņš ir šī gada beigas," uzsvēris Ziemeļkorejas ĀM pārstāvis.

Jau ziņots, ka sestdien Stokholmā notika ASV un Ziemeļkorejas sarunas par Phenjanas kodolatbruņošanos, taču Ziemeļkorejas delegācijas vadītājs pēc sarunām paziņoja, ka tās cietušas neveiksmi un beigušās bez rezultāta, jo Vašingtonas pārstāvji "pie sarunu galda ieradās tukšā".

Sarunas ar ASV prezidenta Donalda Trampa īpašo pārstāvi Ziemeļkorejas jautājumos Stīvenu Bīganu bija ilgi gaidīts pasākums kopš ASV vadītās kodolsarunas ar Ziemeļkoreju pārtrūka, kad otrajā samitā, kas februārī notika Vjetnamā, Tramps noraidīja Kima Čen Una prasību par plašiem sankciju atvieglojumiem apmaiņā pret daļējiem atbruņošanās soļiem. Jūnija beigās abi līderi tikās uz demarkācijas līnijas starp abām Korejas pussalas valstīm un vienojās atsākt sarunas.

Ziemeļkorejas līderis Kims, pērn jūnijā Singapūrā tiekoties ar Trampu, neskaidri apņēmās darboties "Korejas pussalas denuklearizācijas" virzienā. Abu līderu parakstītajā dokumentā nav minēts konkrēts procesa grafiks, kā arī nav noteikts, kā process tiks īstenots.

Šonedēļ Ziemeļkoreja paziņoja, ka no zemūdenes, kas atradās ūdeņos pie tās austrumu piekrastes, ir palaidusi jauna tipa ballistisko raķeti, kas zināma kā Pukguksong-3. Nereti pirms starptautiskām sarunām Ziemeļkoreja veic militārus manevrus, lai tādā veidā izdarītu spiedienu uz sarunu partneriem.

Tramps atzina, ka nesaskata problēmu vairākos tuvas darbības rādiusa raķešu izmēģinājumos, ko īstenojusi Ziemeļkoreja, uzstājot, ka viņa attiecības ar Ziemeļkorejas līderi ir labas.

Top komentāri

maška
m
Man muž Ivan ari sadzeras i apsudz tas Vašington naiģiga poļiķika pret visi rossijene. A mus sins ir NATO saldats , treņejas tos rossijaņus gaļinat nost. vot tada situacija...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē