Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ražošana

Baltcom vēlas pārņemt Interneta pasauli © DIENA(1)

Telekomunikāciju un maksas televīzijas grupa Baltcom ir sākusi darījumu, lai pārņemtu interneta un elektronisko pakalpojumu sniedzēju SIA Interneta pasaule, informēja Baltcom sabiedrisko attiecību speciālists Lauris Kļaviņš.

IZZI sāk piedāvāt pirmo 3D kanālu Latvijā © DIENA(4)

Telekomunikāciju operators IZZI digitālās TV piedāvājumā iekļāvis jaunu televīzijas kanālu High TV, kas skatāms trīs dimensiju (3D) formātā. Jau septembrī uzņēmums iecerējis saviem klientiem nodrošināt divus 3D televīzijas kanālus.

Latviešu mācību sociālais tīkls Mykoob sāks darboties 900 ASV skolās © DIENA(1)

No augusta Latviešu izveidotais mācību sociālais tīkls Mykoob sāks darboties 900 ASV skolu tīklā, sākoties jaunajam mācību gadam.Speciāli ASV tika radīts jauns mācību sociālā tīkla Mykoob produkts, kas ļaus skolēnu vecākiem ar interneta starpniecību izvēlēties skolas ēdnīcas piedāvātos ēdienus un bērna pusdienām tos pasūtīt jau iepriekš.

ELVI apgrozījums pirmajā pusgadā audzis par 19% © DIENA

Šā gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar tādu pat periodu pērn, Elvi veikalu tīkla kopējais apgrozījums pieaudzis par 19%, liecina provizoriskie dati. Elvi zīmola turētāja SIA _Pārtikas tirdzniecības apvienība _komercdirektore Laila Vārtukapteine uzsver, ka uzņēmums strādājis veiksmīgi un šis pieaugums vērtējams kā pozitīvs.

Mūrnieks: Vai mēs esam vienīgie, kam vajadzīgs vēl lieks miljons pasažieru(15)

Tuvākajā laikā Latvijas aviāciju sagaida daudzi izaicinājumi, straujās izaugsmes laiks ir beidzies, svarīgi ir izdzīvot, bet tikmēr VAS _Starptautiskā Lidosta Rīga _valdes loceklis Aldis Mūrnieks laikrakstam Dienas Bizness atzīst, ka lieks miljons pasažieru lidostai neesot nepieciešams, jo vajadzību pēc tāda neizrāda citas ieinteresētās puses, piemēram tūrisma industrijas pārstāvji.

Jau 10 gadus atbildīgs par Getliņu biogāzes iegūšanu © DIENA

Mesties uz galvas iekšā vēl nebijušā lietā, kad pašam jau pāri 60 - tas ir drosmīgi! Tieši tā izdarīja Aleksandrs Cars, kad aizgāja no darba Rīgas Tehniskajā universitātē, lai piedalītos tolaik visai nolaistā Getliņu poligona pārvēršanā par progresīvu atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu. Aleksandra nopelns ir tas, ka nu jau 10 gadu Getliņos no atkritumiem iegūst biogāzi, ko pārvērš elektroenerģijā, ar kuru savukārt iespējams gan apmierināt uzņēmuma vajadzības, gan vēl audzēt siltumnīcā skaistus, dzeltenus tomātus.

Aicina Itāliju arī turpmāk kravas no Afganistānas vest caur Latviju © DIENA

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība) 29.Starptautiskā globālās drošības semināra ietvaros Romā, Itālijā  aicināja Itālijas aizsardzības ministru admirāli Džampaolo di Paolu aicināja Itāliju nemilitāro kravu tranzītam no Afganistānas turpināt izvēlēties Ziemeļu apgādes ceļu caur Latviju.

Latvijā ražoto pārtikas produktu patēriņš vietējā tirgū samazinās(30)

Statistikas dati liecina, ka mūsu valsts iedzīvotāji aizvien vairāk izvēlas importēto pārtiku. Tikmēr Latvijā ražotā prece turpina iekarot pasaules tirgu. Lai veicinātu pašu saražotās preces noietu Latvijā eksperti iesaka ražot preces ar augstu pievienoto vērtību. Tikmēr Zemkopības ministrija iecerējusi veikt virkni pasākumu, tajā skaitā palielinot vietējo produktu īpatsvaru valsts un pašvaldību iepirkumos, vēsta Latvijas Radio.