Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Turkebab pārsūdzēs PVD lēmumu par noteikto 250 latu sodu

Kebabu tirgotājs Turkebab Express pārsūdzēs Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) lēmumu noteikt 250 latu naudas sodu par pārkāpumiem izbraukuma tirdzniecībā Salacgrīvā šī gada 21.jūlijā, informēja Turkebab direktore Jeļena Uresina.

Detalizēta vēstule ar sūdzības pamatojumu pēc piekritības iesniegta PVD Ziemeļrīgas pārvaldē. Turkebab Express uzskata, ka soda pārsūdzēšanai ir pietiekams pamats. Līdz sūdzības izskatīšanai uzņēmums nesniegs sīkāku informāciju par sūdzības saturu, sacīja Uresina.

PVD sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere apstiprināja, ka PVD ir saņēmis Turkebab sūdzību un saskaņā ar likumdošanu tā ir jāizskata mēneša laikā.

Jau ziņots, 3.augustā par izbraukuma tirdzniecības pārkāpumiem festivālā Positivus, kā arī pārkāpumiem citos ražošanas cehos SIA TurKebab tiks piemērots 450 latu liels naudas sods.

"Par pārkāpumiem festivāla laikā uzņēmumam piemērots 250 latu sods. Maksimālais sods - 350 lati - nav piemērots, jo uzņēmums gan festivāla laikā, gan arī pēc tam darīja visu, lai konstatētos pārkāpumus novērstu un nepieļautu turpmākus draudus patērētāju veselībai. Papildu šim administratīvajam sodam PVD par SIA TurKebab Doner Production ražošanas cehā konstatētajiem pārkāpumiem ir piemērojis vēl 200 latu naudas sodu. Tas nozīmē, ka kopējā uzņēmumam piemērotā soda nauda ir 450 lati," sacīja PVD pārstāve.

Savukārt 13.augustā, runājot par PVD piemēroto sodu 450 latu apmērā, Uresina sacīja, ka lēmumu pārsūdzēt vai nepārsūdzēt Turkebab vēl var pieņemt līdz 17.augustam. Turklāt pēdējos dokumentus, kas saistīti ar PVD un Slimību profilakses un kontroles centra izmeklēšanu, Turkebab saņēma 8.augustā.

Tāpat Uresina norādīja, ka uzņēmums sadarbībā ar mikrobioloģijas, epidemioloģijas un pārtikas speciālistiem vēl veic šo izmeklēšanu un slēdzienu analīzi. Viņa gan nevēlējās atklāt šo speciālistu vārdus.

Firmas.lv informācija liecina, ka SIA TurKebab reģistrēta 2009.gadā. Uzņēmuma kapitāldaļas pieder SIA UrbanHouse, J.Uresinai, kā arī diviem Turcijas iedzīvotājiem - Osmanam Uresinam un Suatam Jurtseveram.

TurKebab apgrozījums pērn bija 323 075 lati, bet zaudējumi - 53 914 lati. 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 247 487 latu apgrozījumu un 4540 latu zaudējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses