Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Aptauja: Kā brīvdienu labprātāk izvēlētos 8. martu

Latvijas iedzīvotāji vislabprātāk kā vēl vienu brīvdienu vēlētos 8.martu jeb Sieviešu dienu, liecina portāla draugiem.lv veiktā aptauja. Par brīvu sieviešu dienu nobalsoja gandrīz 30% respondentu, savukārt nevienu papildus brīvdienu nevēlējās vien 8,3 % respondentu.

Aptaujā kā atbilžu varianti tika piedāvātas visas kalendārā redzamās atzīmējamās dienas, kuras jau nav brīvdienas, nav paredzētas svētdienā un nav sēru dienas. Gandrīz 18 000 respondentu izvēlējās atbildēt, ka nevienu no šīm dienām nevēlas kā brīvdienu (8,3%) vai vēlas kādi citu dienu, kas sarakstā netika norādīta (9,5%), informēja draugiem.lv sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Palkavnieks. 

"Vērojot rezultātus, uzreiz iedomājos par kādu pēdējā laika populāru tirgzinības teoriju, ka, ja cilvēkam ir parāk liela izvēle, tad arī ir "slikti" - viņš apjūk. Vai šo teoriju tieši var attiecināt uz iegūtajiem rezultātiem? Nezinu, bet tāda asociācija rodas, jo svētku dienu ir tik daudz un Tev ir dota tikai viena izvēle," atzina Juris Auzāns, portāla pētījumu vadītājs. 

"Kopumā, starptautiskā sieviešu diena 8.martā šajā balsojumā ir priekšā visām citām svētku dienām. Taču arī ar 29% ir par maz, lai es steigtos to oficiāli atzīt par brīvdienu. Turklāt pavērojiet kāda atšķirība ir vīriešu un sieviešu balsojumos! Sievietēm pirmajās divās pozīcijās ir 8. marts un Starptautiskā ģimenes diena 15. maijā. Vīriešiem, attiecīgi, Lācplēša diena 11. novembrī un vīriešu diena 23. februārī," norādīja J.Auzāns.

Šī aptauja ir otrā no draugiem.lv 2012.gada 12 aptauju cikla "Kādi mēs esam – kas mūs vieno un kas atšķir?". Katra aptauja tiek noslēgta tad, ja uz jautājumu atbild vismaz 100 000 lietotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tikpat talantīgs Lesijas līdzinieks

Gudri, uz cilvēku orientēti, runājoši, strādīgi un neuzbāzīgi kompanjoni – tā par gludspalvainajiem kollijiem saka Olga Duduša.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko