Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Arī tā ir laime: vīrs ar bērniem, sieva - darbā

Mājās saimnieko vīrietis, bet sieviete pelna ģimenei naudu. Jā, iespējams arī šāds attiecību modelis! Turklāt, ja pārim tas šķiet labākais, tajā nav nekā nosodāma. Kādēļ attiecībās ir tik svarīgi par savām vēlmēm runāt atklāti, Sieviešu Klubam stāsta psihoterapeite Jolanta Cihanoviča. Attiecībās jābūt mums pašām, ne mūsu tēlam!Psihoterapeite novērojusi, ka daudzas no mums savas partnerattiecības veido tā, kā to darīt "būtu pareizi", kā to sagaida sabiedrība vai apkārtējie, baidoties izpaust sevi, runāt godīgi un teikt, kādas ir mūsu patiesās vēlmes.

Līdz ar to, nesniedzot partnerim šo godīgo informāciju, iznāk, ka dzīvojam attiecībās, kurās mūs daudz kas neapmierina. "Baidoties otrajai pusei atklāt to, ko no abu kopējām attiecībām vēlamies, vai arī par to runājam pārmetumu veidā (kas nav efektīvs veids), nav iespējams izveidot tādas attiecības, kādas mums vajadzīgas! Ja tajās neesam mēs pašas, bet tikai mūsu tēls, rezultātā rodas iekšēja tukšuma sajūta un neapmierinātība.  Tādēļ katrai sievietei svarīgi saprast, ko viņa savās partnerattiecībās vēlas, un būt drosmīgai, lai par to runātu un īstenotu," pārliecināta Jolanta Cihanoviča.Nost ar aizspriedumiem!Pēc psihoterapeites domām, mēs dažkārt baidāmies apzināties un atzīties, ka tas, ko mēs gribam, atšķiras no kāda sabiedrībā pierasta standarta un tradicionālā attiecību veidošanas modeļa. Tomēr, ja savās vēlmēs ir bailes atzīties sev pašām, protams, baidāmies tās realizēt arī dzīvē, un rezultātā attiecības neizdodas tādas, kādas katrai no mums nepieciešamas.

"Man ir pazīstams kāds pāris, kura attiecībās pastāv nestandarta ģimenes modelis. Sieva ir tā, kura ieņem augstu amatu un bieži dodas komandējumos uz ārvalstīm, savukārt vīrs rūpējas par māju un seko līdzi abu bērnu ikdienas gaitām.
Pieņemt lēmumu veidot šādu ģimenes modeli, pārim nenācās viegli, bet abi ir pārliecināti, ka tas ir tas, kas tieši viņiem der vislabāk!
Laikā, kad sievietei piedzima bērni, mājās viņa jutās kā ieslodzīta un ātrāk vēlējās atgriezties profesionālajā dzīvē. Savukārt vīram, strādājot savā profesijā, kas nebija tik pelnoša kā sievai, apgādāt ģimeni nācās ļoti grūti. Abi par to daudz runāja un izlēma: jā, varbūt citiem ģimenē ir citādāk, bet ģimenes modelis, kas viņiem der vislabāk, ir tieši šāds," stāsta Jolanta Cihanoviča.
Speciāliste zina teikt, ka reakcija no pāra radiniekiem esot bijusi gana nejauka. Daži pat apgalvojuši, ka vīrs sievu tikai izmanto, savukārt vīram centušies iegalvot, ka viņš "palikts sievai zem tupeles". Tomēr šāds modelis apmierina abus no partneriem, un arī vīrietis nejūtas nevērtīgs tā dēļ, ka sevi nav realizējis kādā no profesionālajām jomām! Viņš pārliecināts, ka vīrišķība viņam dota no dzimšanas, un neraugoties uz to, vai strādā algotu darbu, vai nē, to viņam neviens nevar atņemt.
"Manuprāt, šis pāris rīkojies ļoti drosmīgi, tomēr kā stāstījuši viņi paši, veidot šādu attiecību modeli, kas atšķiras no citiem, ļoti palīdzējis arī lielais draugu atbalsts.  Laiku pa laikam abi gan mēdz izjust neizpratni no sabiedrības, tomēr viņi par to tikai pasmejas, jo apzinās, ka šāds ģimenes modelis viņiem šobrīd ir vislabākais. Tomēr, ja kādā brīdī abi sapratīs, ka tas tā vairs nav, viņi zina, ka to varēs mainīt," stāsta Jolanta Cihanoviča.

Raksts tapis sadarbībā ar sieviesuklubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko