Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Latvijā izraudzīta Ziemassvētku egle ceļos uz Briseli

Piektdien Latvijā izraudzīta Ziemassvētku egle sāks ceļu uz Beļģiju, lai ieņemtu valsts galvenās egles vietu Briseles Lielajā laukumā.

Egle tiks izraudzīta Babītes mežos un ar kuģi dosies pāri Baltijas jūrai, tālāk turpinās ceļu uz Beļģiju. Galamērķi egle sasniegs 20.novembrī, kad svinīgā gaisotnē tā tiks sagaidīta un izgreznota. Lai akcentētu tradīcijām bagāto Rīgas vēsturi, par egles rotājumiem izvēlēti latviešu etnogrāfiskie elementi un Rīgas simbolika.

Lai iepazīstinātu Beļģijas galvaspilsētas Briseles iedzīvotājus un tās apmeklētājus ar leģendu par pirmo rotāto Ziemassvētku egli Eiropā, kuras saknes meklējamas Rīgā, Beļģijas galvenā egle tiks izraudzīta Latvijā.

No 28.novembra līdz 4.janvārim egle rotāsies Briseles Lielajā laukumā. Tā būs arī atgādinājums par Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu, norāda Rīgas domē.

Rīgas egles oficiālā atklāšana Briseles Lielajā laukumā notiks 28.novembrī. Egli iedegs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa), Briseles mērs Ivans Maijers, Briseles kultūras vicemērs Karina Laljē un Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce-Līcīte. Par kultūras programmu rūpēsies Briseles latviešu koris.

Ar Rīgas egles oficiālo atklāšanu sāksies Briseles lielais ziemas festivāls Plaisirs D’Hiver, kas ir galvenais publiskais ziemas sezonas notikums Briselē. Tas piedāvā gan Ziemassvētku tirdziņus, gan arī dažādas citas ar ziemu un gada nogales svētkiem saistītas aktivitātes.

Šogad festivālā piedalīsies arī Latvijas ražotāji, kuri līdz pat 4.janvārim Ziemassvētku tirdziņā Taste Riga. Feel Riga Svētās Katrīnas laukumā iepazīstinās Briseles iedzīvotājus un tūristus ar saviem ražojumiem. Tirdziņš būs iespēja Briseles uzņēmējiem, iedzīvotājiem un viesiem iepazīties ar Latvijas pārtikas ražotāju piedāvātajiem produktiem, bet Latvijas ražotājiem - iespējām reklamēt savu produkciju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko