Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Neslēp, ka nav orgasma

Esmu 27 gadus jauna trīs bērnu mamma, dzīvi sāku visai skarbi līdz beidzot satiku savu dzīves mīlestību, bet runa nav par to, bet gan par orgasma sasniegšanu. Jāsaka godīgi — es vēl ne reizi neesmu sasniegusi orgasmu, nezinu, kā to izdarīt. Arī mīļotajam atzīties ir kauns, viņš jau nemācēs pareizi saprast, bet gan nosodīs mani un apsmies.

Citi uzsver, ka mīlējoties nedrīkst ne par ko citu domāt, kā tikai par savu partneri, citi atkal saka: jāsāk ar priekšspēli, bet es to visu esmu izmēģinājusi, taču rezultāta nav. Kādreiz pat masturbācijas ceļā mēģināju sasniegt orgasmu. Jutu, ka tuvojas kulminācija, bet tomēr atkal kaut kas pietrūka. Es ļoti gribētu uzzināt kādu ieteikumu, ko man darīt, man tik ļoti gribētos piedzīvot brīdi, kad varēšu atzīties mīļotajam:  BEIDZOT MAN BIJA ORSASMS,URRĀ!

Skaidro personīgo attiecību treneris Arturs Šulcs.

Vīram — muļķa apliecība

Jāatceras, ka sekss nenotiek starp vienu, bet diviem cilvēkiem. Nevar mīlēties ar cilvēku, kuram neuzticies, tad labāk nemīlēties vispār! Ja vēlies pilnvērtīgas seksuālās attiecības, ir jāiemācās runāt, otram pateikt, kas viņam sanācis labi, cik daudz ir izdevies un kādas sajūtas vēl gribētos piedzīvot. Grūti par to runāt parasti ir tad, ja no vecākiem saņemts mantojums, ka vēlēties seksu ir kaut kas slikts un apkaunojošs, ka vīrieši neko citu negrib kā vien to, lai sieviete gulētu platām kājām un viņi varētu uzrāpties viņai virsū. Šādas negatīvas nostādnes zemapziņā iekodē domu, ka baudu gūt ir slikti.
Ja sieviete tur noslēpumā faktu, ka viņa seksā orgasmu negūst, tas no viņas prasa lielu enerģiju — viņai taču nepieciešams nemitīgi tēlot. Acīmredzot sievietei mācīts, ka vienmēr jābūt labai meitenei un viņa nedrīkst atzīties, ja kaut kas nenotiek tā, kā no viņas gaida. Taču baudas gūšana vistiešākajā veidā saistīta ar spēju ļauties procesam. Ja sieviete baidās būt atklāta, kāda gan tur ļaušanās?

Sieviete min, ka viņas vīram neko teikt nav vērts, jo viņš "nosodīs un apsmies". Šādi sieviete lēmumu pieņem otra cilvēka vietā. Faktiski viņa vīram izraksta muļķa apliecību — otrs ir stulbenis, ar kuru runāt nav vērts. Sieviete faktiski neciena savu partneri, viņu uzskata par brutālu primitīvistu. Vēl vairāk — sieviete arī pati sev ir uzlikusi ierobežojumus, jo aprakstītajā situācijā top skaidrs, ka viņas vajadzība pēc orgasma nav legāla. Taču nerunāšana noved strupceļā.
Ja patiesi ir tā, ka vīrs apsmej sievas seksualitāti, rodas jautājums, kāpēc viņa ir kopā ar šādu cilvēku? Jo vīrs taču izņirgā sievietes vajadzības!  Mums visiem vienmēr ir izvēle, jo apkārt ir pietiekoši daudz cilvēku, kas spēs pieņemt savu un otra seksualitāti. Ja sieviete apzinās, ka izvēle pastāv, bet paliek kopā ar cilvēku, kas par viņu ņirgājas, viņa apzināti sevpiesprauž plāksnīti ar uzrakstu "cietēja".
Tomēr, ja gribas dzīvot pilnvērtīgu dzīvi visās tās izpausmēs, ir jāstrādā ar sevi. Vissvarīgāk ir atbrīvoties no pagātnes mantojuma, kas bieži nāk mums līdzi no bērnības un nereti traucē arī pieaugušā vecumā. Terapijas laikā cilvēks izdara inventarizāciju, ko tālākajā dzīvē līdzi ņemt un ko nē. Nav vienas brīnummetodes, ar kuras palīdzību uzreiz atrisināt visas dzīves nebūšanas, taču solīti pa solītim negatīvo pagātnes mantojumu var dzēst.

Latvijā seksam nav valodas

Liela problēma arī ir tā, ka Latvijā, runājot par seksu, nav runāšanas kultūras, tradīciju, faktiski nav vārdu, ar kuru palīdzību saprasties. No vienas puses ir terminoloģija, kas apzīmē fizioloģiskās norises un medicīnisko pusi, no otras — banalizētā, brutālā un rupjā valodas forma, kādā mēdz runāt par seksu. No legālās dzīves aprites seksa verbalizēšana ir izstumta. Taču jebkura joma var attīstīties tikai tad, ja tai ir skaidra terminoloģija, tai skaitā arī tā, ko lieto arī vienkāršā tauta ikdienā. Diemžēl šai jomā kultūras lauks nav iezīmēts un vidējā latviešu ģimenē par seksu nerunā. Taču, ja nav vārdu, valodas, lai seksā saprastos, ir visai grūti panākt, lai cilvēki spētu realizēt savas vēlmes.

Raksts tacis sadarbībā ar mammamuntetiem.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko